Szerintetek aki ilyen szinten rajzol az megtanulhat később még szebben rajzolni?
Ezeket a rajzokat nem én készítettem de most kb. ezen a szinten tudok rajzolni. Ha elmennék rajz tanárhoz szerintetek meg tudna tanítani ilyen rajzokat készíteni? Vagy ehhez tehetség kéne?
Ez nagyon jó kérdés!
Minden embernek más-más a rajztudása. Én úgymond 90%-ban rajzolok szépen, ami azt jelenti, hogy a modell utáni rajzolás nem mindig sikerül tökéletesre. Ált. 4-6 óra kell ahhoz, hogy szépen lerajzoljam. Van egy barátnőm, aki sokkal szebben rajzol nálam. Ő 2 óra alatt rajzol le egy modellt.
A másik barátnőm nem rajzol olyan jól, mint én, de animefigurákat tud rajzolni. Én viszont nem :D Szerintem gyerekkora óta rajzolgatja azt és fejlesztette tovább.
Volt egy fiú osztálytársam, aki mindig 3-ast kapott rajzból, mert nem rajzolt szépen -és a tanár ezt szokta elvárni a tanítványaitól. Ő csak karikatúrákat tudott rajzolni és az egész osztály szerette a rajzait :)
Szintén volt egy lány osztálytársam, aki szeretett rózsákat festeni és azokat elég ügyesen alkotta, tónusozta ki a színeket.
Visszatérve a kérdésedhez: Ha olyan szépen szeretnél rajzolni, mint pl. az a farkasos kép, ahhoz szerintem jobb agyféltekés rajztanfolyam kellene. Ez csak tipp, mert én még sosem voltam azon a tanfolyamon. Bár szeretek rajzolni, de a tanfolyamok csalódást okoztak nekem. Az iskolai rajz órákat szerettem a legjobban -főleg a szakközépiskolait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!