Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek aki ilyen szinten...

Szerintetek aki ilyen szinten rajzol az megtanulhat később még szebben rajzolni?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

[link]

Ezeket a rajzokat nem én készítettem de most kb. ezen a szinten tudok rajzolni. Ha elmennék rajz tanárhoz szerintetek meg tudna tanítani ilyen rajzokat készíteni? Vagy ehhez tehetség kéne?

[link]

[link]

[link]

2014. okt. 22. 20:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Persze, megtanulhat. Tudod, 1% tehetség és 99% kemény munka. Aki annyira nem is tehetséges, de szorgalmas, az sokat fejlődhet egy bizonyos szintig, ha pedig gondolkodásbeli problémák már nincsenek, akkor egyre inkább a saját stílus kibontakoztatására koncentrálhat az ember, és orientálódhat a művészet különböző válfajai felé. Mindehhez viszont kell egy jó tanár, aki szakmailag és emberileg is segít, amíg végigmész ezen az úton. Nem elég ugyanis, hogy rajzolgatsz, ki is kell, hogy javítsák a rajzaidat. Kell a kritika, hogy jó irányba haladj.
2014. okt. 22. 21:10
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez nagyon jó kérdés!

Minden embernek más-más a rajztudása. Én úgymond 90%-ban rajzolok szépen, ami azt jelenti, hogy a modell utáni rajzolás nem mindig sikerül tökéletesre. Ált. 4-6 óra kell ahhoz, hogy szépen lerajzoljam. Van egy barátnőm, aki sokkal szebben rajzol nálam. Ő 2 óra alatt rajzol le egy modellt.

A másik barátnőm nem rajzol olyan jól, mint én, de animefigurákat tud rajzolni. Én viszont nem :D Szerintem gyerekkora óta rajzolgatja azt és fejlesztette tovább.

Volt egy fiú osztálytársam, aki mindig 3-ast kapott rajzból, mert nem rajzolt szépen -és a tanár ezt szokta elvárni a tanítványaitól. Ő csak karikatúrákat tudott rajzolni és az egész osztály szerette a rajzait :)

Szintén volt egy lány osztálytársam, aki szeretett rózsákat festeni és azokat elég ügyesen alkotta, tónusozta ki a színeket.

Visszatérve a kérdésedhez: Ha olyan szépen szeretnél rajzolni, mint pl. az a farkasos kép, ahhoz szerintem jobb agyféltekés rajztanfolyam kellene. Ez csak tipp, mert én még sosem voltam azon a tanfolyamon. Bár szeretek rajzolni, de a tanfolyamok csalódást okoztak nekem. Az iskolai rajz órákat szerettem a legjobban -főleg a szakközépiskolait.

2014. okt. 22. 21:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Persze! A rajz abszolút tanulható készség.
2014. okt. 22. 21:27
 4/4 anonim ***** válasza:
így van, én is ezt tudom mondani, hogy tanulható, és a magyar rajziskolák elég jók is.
2014. okt. 22. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!