Aki tud rajzolni, az festésben is tehetséges?
Én szeretk rajzolni, elvileg jól is rajzolok, de ahogy feste, az valami katasztrófa. Egyszerűen nem megy, nem tudok normális vonalat húzni ecsettel, egy nagy randa massza lesz a festésből, ha megpróbálkozom vele.. no meg nem is szeretek igazán festeni. Rajzolni pasztellceruzával szoktam, ritkább esetben grafittal, más eszközt nemigen használok.
Suerintem próbáld ki a festést, hátha megtetszik, de ezt tényleg csak akkor fogod érezni, ha megpróbálkozol vele. Sok sikert!:)
17F
Kedves Kerdezo!
Nem kizart, de nincs kozvetlen osszefugges. Noveli a valoszinuseget, de nem 100%ra noveli azt.
Udv R.
Más, de vannak átmenetek.
A festésnél a legtöbbet az olajfestés adja olyan értelemben,hogy festői eszközök tekintetében. Van felületminta (látszódnak az ecsetvonások), vannak színek és rétegek, lazúrok.
Ha ezt nézem,akkor ezeket mind tudni kell kezelni festés esetén,de az akvarell teljesen más és a rétegeket és máshogy kell kezelni.
Tehát még az sem mondható el,hogy aki akvarellezni tud az olajjal is tud festeni,vagy fordítva (bár szerintem az akvarell sokkal nehezebb) .
Van egy lassú mód .
szén->pasztell->akril->olaj
Ezt csak azért írom le,mert a szénnel a tónusokat felületszerűen tudod gyakorolni.
A pasztell már a színeket is behozza.
Akrilnál már bejön hogy festéket keversz , ecset, vászon stb..
Olajnál pedig a lassú száradás, vastag festék stb..
(Igaz akrillal is lehet vastagon,de adalékkal )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!