Miért van az, hogy animén kívűl mást nem tudok rajzolni?
Nem biztos, hogy animét tudsz rajzolni, ahhoz azért nem apró tudás kell, legalábbis az átlagos anime minőséghez...
Az arcok sok esetben erősen stilizáltak, bár közel sem mindig, a többi is egyszerűsített, de azért egy kifejezetten egyszerűnek tűnő, de jó minőségben rajzolt animén is látszik, hogy az animátorok átkozottul értenek az anatómiához, minden fontosabb izom helyét jól ismerik... (Vannak persze borzalmasak is, azért írtam a jó minőséget :))
Bizonyára azért nem tudsz pl. realisztikus arcot rajzolni (ami nekem könnyebb, mint stilizáltat), mert nem gyakoroltad eleget. No meg azt nehéz is, de ez a stilizáltakra is igaz, ahogy leírtam.
Egy arcot, ami a két gigantikus szemen, és az apró pontnyi szájon és orron kívül egy lyuk nélküli babapopsi, ráadásul legtöbbször tónusozni sem kell, könnyebb lerajzolni, mint egy fotórealisztikus portrét.
Ha azt mondanák, rajzolja egy ilyet, kb 12 vonallal, meg még 3-mal a hajnak elintézném. Viszont egy A/3-as lapra készülő realisztikus porté összehozásához legalább 2-3 napra van szükségem. Persze én nem tudok úgy dolgozni, hogy csak kajálni járok ki. Na mindegy. A lényeg, hogy az animét könnyű megrajzolni, gyorsan kész van, nem kell sokat gyakorolni, hogy viszonylag jól menjen, és egy olyannak sem okoz kudarcot, aki esetleg nem nagyon tud rajzolni.
Összefoglalva: Az anime egy nagyon leegyszerűsített, emberi archoz alig hasonlító karakter. Szinte senkinek nem okoz gondot.
Egyébként nem szokásom másolni. Legtöbbször saját képzelet erőmet használom.
És még egy kérdésem lenne.:)
Ha sokat gyakorolok emberi arcot rajzolni akkor meg tanulhatok azt is?
Most beiratkoztam egy rajz tanfolyamra , ha ott jobban el sajátitom akkor lesz valami látható rajta, ezalatt azt értem ,hogy tágasabb lesz a rajz tudásom és papíron már valami elismerhetőt is produkálhatok?
Ha nem másolsz, az sokkal jobb :) S rosszabb eredményt ad, bár ez sincs mindig így, de többnyire.
Persze, megtanulhatsz embert rajzolni, különböző stílusban, akár realisztikusan is. Tehetség nem kell hozzá (egyesek szerint nincs is olyan, szerintem van és hasznos, de nem pótolja a munkát és nem szükséges egy tisztességes rajztudás megszerzéséhez), de szorgalom, kitartás, érdeklődés s egyéb ilyen az sok. Nagyon sokan abbahagyják az első években, amikor még bénák és ez nagyon rosszul esik nekik... Nekem se volt könnyű, ráadásul nagyon keményen tudok kritizálni, arra van szemem :D
Nem tudom, a tanfolyam mennyit segít, olyanokra nem járok, a szakkör sem ért kb. semmit, nekem az önképzés és fórumlátogatás, illetve rajzos szerepjáték segít. Ha élvezem a rajzot, akkor fejlődöm. Elég igényes vagyok ahhoz, hogy utánanézzek dolgoknak, az anatómiával állandóan ez van... S az ember óhatatlanul felszed némi tudást, a sok gyakorlással pedig a keze is ügyesedik...
Jobbak esetében a másolás is tapasztalatot ad, én ezt sosem éreztem, viszont az önbizalmamnak néha jót tett, hogy legalább az megy, pedig sosem becsültem sokra az ilyesmit. Elvileg tanulhatunk a művésztől, egy jó kép sokkal jobb színekkel s egyebekkel rendelkezik, mint pl. egy átlagos fotó... A valóság másolása rendben van, a fotókkal lehet baj, mert az optika torzít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!