Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Miért van az, hogy animén...

Miért van az, hogy animén kívűl mást nem tudok rajzolni?

Figyelt kérdés

2014. szept. 25. 22:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Márpedig elég sok grafikustól hallottam azt, hogy tehetség nem is létezik a rajz terén... Na ezt tartom túlzásnak.

Akit érdekel a rajz és eleget gyakorol, az valamilyen szinten meg tud tanulni, semmi speckó nem kell hozzá. Nem lesz egy kreatív művész, azt nem is állítottam. De pl. realisztikusan (nem kimondottan művészien, de anatómiailag s más szempontból is egész korrektül) portrét rajzolni, az speciel még igen reális, véges időn belül.

2014. szept. 27. 21:49
 12/19 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy meg tud tanulni, de nem jön neki ösztönből, sosem lesz olyan jó, és az eredmény mindig nagyon erőltetett marad.
2014. szept. 28. 13:01
 13/19 anonim ***** válasza:
Dehogy. A gyakorlattal szépek lesznek a vonalak és ami pl. az anatómiai tudást illeti, azzal senki sem születik. Kezdőként mindenki béna, de ha sokáig csinálja, akkor egész ügyes lesz. Max. kreatív nem és lassan jön az eredmény.
2014. szept. 28. 17:53
 14/19 anonim ***** válasza:

A mangás rajzok lényegében torzított arányokkal dolgoznak, de rajzi szempontból most mindegy, hogy hogyan alakítom az arányokat.

Attól még van ott egy szerzet, amit tartani kell, a fejnek, a testnek van egy struktúrája, ami szimmetrikus, térbeli forma.

A rajzhoz ezt fejben tudni kell forgatni, bevilágítani, stb.

Ráadásul az animés-mangás világban olyan rövidülések, látószögek, perspektívák vannak, hogy arrólkódulsz.

[link]

[link]

[link]

Kérdező, ha ilyeneket tényleg tudsz, szerintem egy realisztikus arc sem lehet probléma.

2014. szept. 28. 22:11
 15/19 anonim ***** válasza:

Szerintem a kérdező csak szimpla anime karakterekre gondolt. Bár nem tudhatom. Kérdező?

Kedves #13! Nem, nem béna mindenki alapból. Akinek van tehetsége, az kezdőként sem béna.

És nem, akinek nincsen tehetsége, annak a keze sosem fog rendesen ráállni a rajzolásra. Az nem arra született, kész, ez van, törődjön bele. (nem célzás) Nem kell tudnia mindenkinek rajzolni. Főleg akkor nem, ha nincs hozzá érzéke. Nem neki való, fölösleges.

2014. szept. 29. 15:43
 16/19 anonim ***** válasza:

#15: Jó, lehet, hogy van milliárdból egy, aki kapásból remekműveket alkot, bár nem hiszem :) Illetve ha elég absztrakt művész, akkor még akár az is lehet. (A szóhasználatom lehetett hibás, mondjuk akkor így, gyönge, ami a rajztudást illeti.)

Eleinte mindenki kezdő. Lehet, hogy helyes vonalakat rajzol, de mivel hiányzik a tudása, hibás az anatómia, a perspektíva, nem tökéletesek a színek... Bizonyára egy tehetséges valaki nagyon hamar szed fel tudást s ösztönösebben megy neki az, amivel más akár évtizedekig szenved, de kezdetben az sem tud rajzolni, mivel a rajztudás elsősorban szorgalom és gyakorlás, persze lehet sokáig rajzolni gyöngén, de ez a módszer hibája, nem a tehetségtelenség az oka. Én elég nagy antitalentum vagyok, ráadásul rém lusta, de egy realisztikus arcig azért én is el tudok jutni. A stilizált nehezebb, de még az sem olyan vészes. Másolni nekem még egész könnyű.

De megtanulni rajzolni, akár alapszinten... Az kemény. Attól még nem adom fel, mert érdekel, s ez a legfontosabb.

Minden grafikus, aki állást foglalt a témában és tudok róla, azt mondja, hogy a tehetség önmagában semmit sem ér, hisz rajzolni megtanulni kemény munka, ha az kimarad, az életben nem lesz jó az adott emberből. Úgyhogy nem csak fél-laikusok mondják ezt, mint én.

Láttam tehetséges embereket, ezért sem hiszek abban, amit sok grafikus mond, hogy nincs tehetség. Pár hónap után remekül kinéző rajzocskái voltam, szép művészi ecsetvonások, jó színek... De természetesen az anatómiai tudás teljes hiánya meglátszott, ha olyat rajzolt.

S láttam olyat, aki nálam sokkal többet rajzolt, éveken át, de mivel rossz technikával, nem fejlődött. De itt a módszer volt rossz.

Bizonyára van, akinek akkora antitalentuma van bizonyos irányokban, hogy nem tud megtanulni rajzolni. Kéz nélkül vagy színvakon még lehet színesen festő valaki az ember, de valami komoly mentális zavar már előidézheti, hogy megakad a fejlődés. Pl. van, aki szupernek látja magát, pedig oltári béna. De aki egyszerűen csak tehetségtelen, az meg tud tanulni egy olyan szinten, ahol a laikusok mindegyike azt gondolja, hogy jól tud rajzolni. Ez ilyen.

Nem hiszem, hogy meg tudjuk egymást győzni valaha is, de nem baj.

2014. szept. 29. 18:51
 17/19 anonim ***** válasza:

Igen, a tehetség önmagában nem ér semmit, kell a gyakorlat. Viszont igaz fordítva is. A gyakorlat önmagában nem ér semmit, kell a tehetség.

Amúgy azt, hogy kezdőként sem mindenki gyenge, úgy értettem, hogy a korához, és a tapasztalatához képest tud jobbat rajzolni, aki tehetséges. Vegyünk két gyereket, akik sosem rajzoltak még, és mindketten ugyanannyi idősek. Az egyik tehetséges, a másik nem. Természetesen egyiké sem lesz remekmű, mert nem tanultak rajzolni, és amúgyis gyerekek. De a tehetségesé sokkal jobb lesz, mint a "nemtehetségesé". Nem a különböző korcsoportokat, vagy a különböző mennyiségű gyakorlást végzett embereket, hanem az egy szinten lévőket kell összevetni. Egyik gyereké sem lesz olyan perfekt, mint Leonardo Da Vincié, de a saját korához képest igenis perfekt lesz, ha tehetséges.

2014. szept. 30. 15:23
 18/19 anonim ***** válasza:
*saját korához, és gyakorlottságához képest, és az ugyanilyen korú, ugyanennyire gyakorlott gyerekéhez képest perfekt lesz :)
2014. szept. 30. 15:24
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy animét tudsz rajzolni, esetleg az anime (manga) stílusában tudsz karaktereket rajzolni. Ne feledd, az anime rajzfilm, ez olyan, mintha azt mondanád, hogy rajzfilmet rajzolsz, holott csak rajzfilmesen firkálgatsz.

Egyébként gyakorlástól függ, valószínűleg nem gyakoroltál mást, azért nem megy.

2016. szept. 7. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!