Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Semmi esélyem sincs, hogy...

Semmi esélyem sincs, hogy megtanuljak rajzolni?

Figyelt kérdés

Csak hobbi szinten, saját magam szórakoztatására szeretnék megtanulni, eszem ágában sincs ezzel foglalkozni, mert szerintem akkor éhen halnék egy híd alatt.

Oviban nyertem rajzversenyt, dícsérték is a rajztudásomat, de őszintén szólva sosem értettem, hogy miért. Azóta nem is rajzoltam, csak amikor órán kellett. Néha megpróbálok egy-egy anime figurát lemásolni, fel lehet ismerni, de... szépnek maximum csukott szemmel nézve merném nevezni. Csak pálcikaembereket szoktam firkálgatni már, mert a rajzhoz nincs tehetségem.

Ennek ellenére mindig él bennem a vágy, hogy rajzoljak, leginkább embereket. (Írni szoktam, ahhoz még nagyjából értek is, és egy-egy fejezet után például nagyon rámjön, hogy lerajzoljam a karaktereimet vagy a szituációkat, de néha csak úgy spontán papírra vetnék valamit, nem betű formájában.) Egyik ismerősöm volt jobb agyféltekés rajztanfolyamon, ő is nagyjából úgy rajzolt, mint én. Egy képét mutatta meg a kezéről, ha nem mondja, hogy hol csinálta, akkor el nem hittem volna, hogy ő alkotta. Azt mondta, neki azzal van a legnagyobb baja, hogy nincs kreativitása, mármint semmi olyan nem jut az eszébe, amit érdelmes lenne papírra vetnie. Elgondolkodtam azon, hogy karácsonyra az ezen a tavfolyamon való részvételt kérném, de nem tudom, hogy fölösleges pénzkidobás lenne-e, hogy egyáltalán képes lennék ezáltal valamennyire is megtanulni rajzolni. Ti mit gondoltok erről?

(Egyik rajzos ismerősöm mindig kiakad, amikor egy ehhez nem értő ember rajzolni szeretne, szóval mégegyszer hangsúlyoznám, hogy csak hobbi szinten, magamnak rajzolnám.) 16/L

#rajz #ember #tehetség hiánya
2014. aug. 27. 19:00
 1/5 anonim válasza:
Lehet könyvet is venni a jobb agyféltekés rajzolásról. valakinek így sikerül megtanulni.Én a villámolvasásról (az is olyasmi mint ez a jobb agyféltekés rajzoltákrajzolás)vettem egy könyvet és már jó úton járok ahhoz,hogy sikerüljön villámolvasnom .Vagy pedig a sok. gyakorláson kívül nem tudok mást ajánlani.sok sikert!
2014. aug. 27. 19:18
 2/5 anonim válasza:
Bocsi a zárójelben a hibáért! Az előző voltam.
2014. aug. 27. 19:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Az a tanfolyam működik. Volt már ismerősöm, aki kipróbálta, és össze sem lehet hasonlítani, milyen volt előtte és milyen lett utána. Önfejlesztő könyvet is lehet venni, de oda nagyobb önfegyelem kell és nincs visszajelzés.
2014. aug. 27. 19:34
 4/5 anonim válasza:

Gyakorolni kell nagyon-nagyon sokat. Csak gyakorolj, ami eszedbe jut, csináld és csináld. Másolj, képzelj magad elé valamit részletesen, és próbáld a legpontosabban lerajzolni ahogy tudod. Ezen kívül fess is, mert annál nagyon kell figyelni, ugyanis nem lehet leradírozni. Itt nagyon kell koncentrálni, és öszpontosítani. Használj színeket, satírozz. Árnyékolj, próbálj 2 és 3 dimenziósan látni, nézd a mélységet, a méretarányokat.

Rengeteget kell gyakorolni, és rutint kell szerezni. Ez a kulcsa az egésznek, nem kell zseninek születni ahhoz, hogy valamit jól csinálj.

2014. aug. 27. 19:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :) Igyekezni fogok, tényleg nagyon szeretnék jobban rajzolni!
2014. aug. 27. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!