Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen a rajzom? Érdemes vele...

Milyen a rajzom? Érdemes vele foglalkoznom egyáltalán?

Figyelt kérdés
Most kaptam digitális rajztáblát ez az első próbálkozásom vele, a photoshop programmal is még csak ismerkedem. Őszinte véleményekre vagyok kíváncsi :)

2014. okt. 8. 11:49
1 2
 11/16 Drone007 válasza:

Azért egy ilyen kis hiba miatt ne add fel, nagyon jó alapod van. Sokkal kevésbé tehetséges embereket is láttam már hihetetlen szintre fejlődni.

Sok sikert még egyszer!

2014. okt. 9. 21:16
 12/16 anonim ***** válasza:

A szem egyes embereknél kifejezetten magasabban van, mint félúton, bár a szem alját középre rakni elég jó közelítés (láttam már olyat, aki a szem közepét tartotta középre valónak, tapasztalatom szerint az ritkábban teljesül). S az kezdő szint, hogy az ember megtanulja az ideális arányokat. Egy idő után el kell hagyni ezeket a mankókat (emlékezni persze jó rájuk, de mindig pontosan követni őket nem jó. hacsak nem valakinek az ideális arányok alkalmazása a stílusa, miért ne lehetne ilyen is?), akár realisztikus ábrázolásról, akár stilizálásról van szó (utóbbi esetben a valóságnál sokkal durvább eltérések is lehetnek, az anatómiát is torzíthatjuk, persze azért jól kell kinéznie, maradnak szabályok).

Abban egyetértek, hogy a kérdező rajzán kicsit apró az agykoponya, főleg, hogy a haj kicsit fentebb van, hiszen nem simul szorosan a fejre, de annyira talán nem feltűnő ez (nekem nem, de van, akinek igen, főleg, ha jelentősen lentebb van a számára ideálisnak tekintett szemmagasság).

2014. okt. 9. 23:55
 13/16 anonim ***** válasza:
Nagyon jóóó ^^
2014. nov. 9. 16:54
 14/16 Lili Charli gazdája válasza:
szia tudnál nekem segíteni neked milyen a digitális rajztáblád nagyon szeretnék egyet ja és azt is,hogy lapon ,vagy amúgy csak magadtól hogy tudtál rajzolni csak mert nem szeretném megvenni ha nem lenne érdemes érted hiszen te is azt kérdezted érdemes e folytatni nos igen érdemes e megvennem? Ja amúgy a rajzod nagyon szép hülye vagy ha azt gondolod nem kéne folytatnod :)
2014. nov. 14. 16:22
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó! :) Azóta is rajzolok folyamatosan... Bár leginkább úgy szoktam, hogy a kezdő "firkát/vázlatot" bescannelem és ott gépen átrajzolom. Az ide feltett rajzomat viszont csak a táblával csináltam, szóval azzal sem olyan nehéz a rajz maga. Érdemes megvenni, még ha csak fotómanipulációhoz is akarod használni, mert csodákat lehet vele művelni... Még abból a bizonyosból is várat lehet építeni, ha valaki ismeri a trükköket :D Én még nem nagyon és így alkottam ezt a fekete hajú elf legényemet. Ha vásárolsz akkor ajánlom ne Genius márkát vegyél... kétszer elromlott az alig használt vadonat új táblám, egyszer a ceruzám és alig tudtam szerezni hozzá piszok drágán egy új tollat... Wacom-ot vegyél. Az sokkal megbízhatóbb és megéri az árát. :)
2014. nov. 15. 14:21
 16/16 anonim ***** válasza:
én rajzzal foglalkozom már elég rég óta. A kisképzőbe felvettek. gyakran festek vagy géppel rajzolok. A wacum digitalizálótábla a legtutibb;) 1000 százalék!
2015. márc. 12. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!