Milyen a rajzom? Érdemes vele foglalkoznom egyáltalán?
K..rvajóóó.
Öcsém ez frankó:-DDDDD
Gondolom ez egy elf. Anatómiailag rendben van, de elf legyen világos zöld (erdei elfek) vagy világosszürke (night elfek). De pont sárga? :D
Najó ez szörszálhasogatás volt...
Tehetség nélkül is el lehet azért érni ezt a szintet, s ezzel semmi rosszat nem akartam írni a kérdezőre :) A rajztanulás főleg szorgalom, kitartás s persze a megfelelő módszerek alkalmazása, valaki hiába rajzolja ugyanazt sokszor, különféle alapok vannak. De ez mellékvágány most.
Kérdező, nem rossz, az arc anatómiájáról határozottan van fogalmad :) Azt nem látom, hogy a szem, száj, orron kívül tudod, hogy milyen alakú maga a fej, amire teszed, bár nem tudom, hogy mennyire akarod stilizálni, fontos-e ez Neked (de jobban nézne ki, ha nemcsak valami nagyjából OK arcforma lenne a rárakott elemekkel és némi durva árnyalással, fényfoltokkal). Az árnyalás elég durva, a színek is túl egyszerűek (bár van stílus, ahol az elég, de a Te rajzod annál realisztikusabbnak tűnik), s persze egy ponton célszerű eldöntened, hogy realisztikusabban akarsz rajzolni és hagyod az ebben akadályozó vonalakat vagy vonalakkal, de akkor azok ne legyenek ilyen kis vázlatosak...
De ha csak próbálkoztál a rajztáblával és nem akartál nagyon komoly lenni, akkor kevésbé szigorúan is meg lehet ítélni :D
Amúgy gratulálok, amikor én kaptam rajztáblát, évekig szenvedtem vele, s most is egészen más kézzel... Bármit bárhogyan állítok, nem olyan. Persze amikor egy haladóbb tér át digitális munkára, akkor könnyebben megy neki, én még nagyon kezdő voltam akkor. Egy profinak már szinte követ és vésőt is adhatsz, azzal se fog bénázni :D
Művészileg nagyon jó lett, valóban van tehetséged hozzá, de sokat kell csiszolni.
Anatómiailag sajnos nem a legjobb a rajz. Az aranymetszés szabályainak nézz utána, esetleg művészeti anatómiai könyveket keress a neten. A szem vonala pontosan a fej (nem az arc!) közepén kell elhelyezkedjen. Ez az első, amit észrevesz egy rajzot tanult ember.
Ebben az esetben annyira nem zavaró, hiszen mégiscsak egy tündéről van szó, de ha profi szeretnél lenni (igazi művész), akkor a fent említett dolgokat meg kell ismerned.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!