Milyen ceruzamárkát tartasz a legeslegjobb minőségűnek rajzoláshoz?
Sznesceruza:
- Faber Castell: Polychromos
- Derwent: Coloursoft, Academy, Inktense, Artists, Studio (itt mindegyik más típusút jelöl, a Colorsoft, pl extra lágy, bársonyos színű, az Inktense az egy akvarellceruza-verzió (csak azoknál élesebb, szebbek a színei) a Studio keményebb, precízebb, Artists és Academy mindenre jó :D
- Prismacolor
- Cretacolor
- Caran D'ache
Mindegyikre ismerek elismert űvészt, aki használ, szóval, ezek kb A Prémium kategória. van aki a Polyra esküszik, van aki a Derwentre stb. igazából ez egyéni ízlés kérdése.
A Caran, és a Prisma ezek közül a legdrágább, sztem nem is lehet itthon kapni őket. Netről viszonylag könnyen beszerezhetők, de én nem mernék ceruzát onnan rendelni:D Polychromos elvétve akad, Derwent majdnem minden nagyobb művészboltban van.
Cretacolor: Némi utánajárás után beszerezhető, de sztem kicsi a színkészlete.
Nekem van egy FC készletem és többféle, egyesével vett Derwentem. De, ha összegyűlik a pénz, akkor egy nagyobb Coloursoft, egy kisebb Studio és egy kisebb Inktense készletet fogok venni.
Árak: 12-es készlet olyan 3000 körül van a legnagyobb palettáknak pedig,- amik 72 ill 120 darabosak- 80 és 120 ezer közt van az ára ( függ attól, hogy díszdobozos-e és persze a márkától)
Grafitcerka:
Ugyanezek a márkák, de ott pl. szökőpályán nálam becsúszott a Lyra artdesign ceruzája. Azt pl jobbnak tartom, mint a FC-t.
carismát használt régen, most a prisma lett helyette, de keresek valami újat vagy olyat amit nem ismer.
usából fogom rendelni. ott találtam prismát 150 dbosat ha nem döntök más mellett.
a derwentet nem ismerem megnézem.
#2 vagyok.
Hát, sztem próbált ki a Derwentet lágy kategóriában a Coloursoft szvsz jobb, mint a Prisma.
Persze lehet, neked az eddig jól bevált jobban tetszene, szal, ha a pénz tényleg nem akadály, vegyél próbának egy 12 v 24 db-os Derwentet és nézd meg ( 3-8 ezer közt mozog az ára ) :)
a férjemnek lenne:-)
rendben, köszi a tippet. akkor ez jobb mint a prisma?
#2 again:
Nekem jobban bejött, szóval, sztem jobbak. Szépen lehet őket összemosni, 1-2 rétegben lágyabb, "ködösebb"- krémesebb színűek, viszont rétegelve ("burnishing"-lol, nem jut eszembe magyarul :D ) nagyon szép élénk színeket is adnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!