Aki fényképről jól rajzol, az élő modellről is jól tud? Esetleg inkább fordítva igaz? Mennyit segít a fotóról rajzolás?
Figyelt kérdés
2014. márc. 11. 14:05
1/3 anonim válasza:
Én rajzoltam már mindkettőt. Van, amelyik nagyon jól sikerül, van, amelyik cseppet sem hasonlít. Nekem még fényképen se mindegy pl, hogy hogyan áll az illető feje...ha féloldalas egy kicsit és nem teljesen szemből van, már elrontom. Na mármost élő modell nem fog nekem egy helyben ülni mozdulatlanul egy óráig (nekem annyi egy portré). Pislog, vigyorog, ide-oda fordul. Szóval szerintem biztos, hogy nehezebb élő modellről.
2/3 anonim válasza:
A művésztanárok kizárólag a modell utáni rajzolást ajánlják. Az sem elég persze, kellenek bizonyos anatómiai ismeretek is. Érdemes a Wir zeichnen den Menschen c. könyvet lapozgatni, és leginkább másolni belőle. Értened kell az arc szerkezetét ahhoz, hogy "éljen" a végeredmény. Máskülönben, fotóról csak egy sík folthalmaz lesz az egész, főleg, hogy a fotó általában torzít, nem lehet rajta úgy érzékelni a mélységeket. Azért tapasztalt ember képes lehet az alapján is jót rajzolni, sőt, ha sokat rajzolsz modell alapján, borzasztó egyszerű lesz fényképeket másolni, de kezdésnek akkor is modellel az igazi. Az meg nem igaz, hogy nem tudnak egy órát egy helyben ülni. Van, aki tényleg nem bírja, de az többnyire nem is megy modellkedni. Meg aztán lehet szünetet tartani, az elsőt pl. rögtön, miután felvitted a papírra a vázlatot, a szerkezetet.
3/3 A kérdező kommentje:
Na igen én is így gondoltam,hogy az elő a fontosabb. Ha egyszer nyerek a lottón,akkor majd fogadok modellt,aki ücsörög nekem:)
2014. márc. 11. 18:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!