Hogyha ti színesben rajzoltok, milyen színben rajzoljátok az embereknek az arcbőrét? (Bővebben lent)
A bőrszín,attól lesz bőrszín,hogy nem egyforma.Azaz lehet mondani,hogy rózsaszín,de ez attól függ kinek milyen a bőre. Mennyire látszódnak az erek.
Tehát nem árt,ha kicsi kék is van a rózsaszín között,meg egy kis barnás se rossz. Az arány a lényeg,és az,hogy ne legyen erős, bár én inkább festek,ott előre ki lehet keverni a dolgokat..Én a színek miatt szoktam le a rajzolásról..
(Mi bajod a színekkel, 84%-os válaszoló?)
Én többnyire digitálisan festek. Kevésbé körülményes, nem lesz belőle felfordulás, egyszerűbb vele dolgozni, mert mindig van visszaút, és nagyon különleges hatásokat lehet a rétegek keverésével elérni. Egyébként pedig porpasztellt szoktam használni főleg, ha színes rajzokról van szó. Szépen lehet vele színátmeneteket csinálni, összemosva és radírozva sejtelmes lesz a kép, ha pedig töményen, élénken húzod vele a vonalakat, akkor elég nagyot tud ütni. Van belőle ceruza meg kréta is. Nekem Bruynzeel meg Conté ceruzáim vannak.
#8-as Én úgy vettem ki,hogy a kérdező grafit ceruzával rajzol. "Eddig mindig grafittal rajzoltam, de most elkezdtem színesben. " Nekem se jött be a színes ceruzás dolog.
A pasztell az más tészta,bár már ott se használom a ceruzát. Könnyen törik,nehéz faragni ,a krétának meg van oldala is, nagyobb felületek gyorsan kialakíthatók,de ez meg már inkább festői megközelítés.
Persze kinek mi áll kézre..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!