Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogyha ti színesben rajzoltok,...

Bia678 kérdése:

Hogyha ti színesben rajzoltok, milyen színben rajzoljátok az embereknek az arcbőrét? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Nagyon szívesen szoktam rajzolni és legtöbbször portrékat rajzolok. Eddig mindig grafittal rajzoltam, de most elkezdtem színesben. A szemek meg a száj, az nem lett rossz, de az arcszín sehogy sem sikerült. Kétféle bőrszínnel is próbáltam, de sehogy sem sikerült, mert nem jött össze a sötétítés meg ezek. Tudnátok segíteni hogy ti mivel szoktátok az arcot színezni, hogy szép és természetes legyen? Előre is köszönöm mindenkinek! :)

2014. jan. 30. 13:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Az árnyékolásnál kéket, zöldet, szürkés árnyalatokat használj.
2014. jan. 30. 14:18
 2/12 anonim ***** válasza:
Halványbarna
2014. jan. 30. 14:22
 3/12 anonim ***** válasza:
Halvány rózsaszín
2014. jan. 30. 14:22
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, majd ki fogom próbálni, és ha már itt tartunk, ti milyen fajta (márkájú) ceruzát használtok? :)
2014. jan. 30. 14:57
 5/12 anonim ***** válasza:

A bőrszín,attól lesz bőrszín,hogy nem egyforma.Azaz lehet mondani,hogy rózsaszín,de ez attól függ kinek milyen a bőre. Mennyire látszódnak az erek.

Tehát nem árt,ha kicsi kék is van a rózsaszín között,meg egy kis barnás se rossz. Az arány a lényeg,és az,hogy ne legyen erős, bár én inkább festek,ott előre ki lehet keverni a dolgokat..Én a színek miatt szoktam le a rajzolásról..

2014. jan. 30. 14:59
 6/12 anonim ***** válasza:
Illetve hozzáteszem,pasztellal sokkal jobban lehet ilyen dolgokat megoldani (valahol a rajz és a festés között van)
2014. jan. 30. 15:00
 7/12 A kérdező kommentje:
Hmm.. jó ötlet, lehet, hogy kipróbálom majd, Köszi :)
2014. jan. 30. 15:08
 8/12 anonim ***** válasza:

(Mi bajod a színekkel, 84%-os válaszoló?)

Én többnyire digitálisan festek. Kevésbé körülményes, nem lesz belőle felfordulás, egyszerűbb vele dolgozni, mert mindig van visszaút, és nagyon különleges hatásokat lehet a rétegek keverésével elérni. Egyébként pedig porpasztellt szoktam használni főleg, ha színes rajzokról van szó. Szépen lehet vele színátmeneteket csinálni, összemosva és radírozva sejtelmes lesz a kép, ha pedig töményen, élénken húzod vele a vonalakat, akkor elég nagyot tud ütni. Van belőle ceruza meg kréta is. Nekem Bruynzeel meg Conté ceruzáim vannak.

2014. jan. 30. 15:25
 9/12 anonim ***** válasza:

#8-as Én úgy vettem ki,hogy a kérdező grafit ceruzával rajzol. "Eddig mindig grafittal rajzoltam, de most elkezdtem színesben. " Nekem se jött be a színes ceruzás dolog.

A pasztell az más tészta,bár már ott se használom a ceruzát. Könnyen törik,nehéz faragni ,a krétának meg van oldala is, nagyobb felületek gyorsan kialakíthatók,de ez meg már inkább festői megközelítés.

Persze kinek mi áll kézre..

2014. jan. 30. 15:54
 10/12 anonim ***** válasza:
u.i: röviden: nem a színekkel van a bajom,hanem a színes cerkával és a rajzolásról szoktam le inkább és tértem át a festésre.
2014. jan. 30. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!