Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogyha ti színesben rajzoltok,...

Bia678 kérdése:

Hogyha ti színesben rajzoltok, milyen színben rajzoljátok az embereknek az arcbőrét? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Nagyon szívesen szoktam rajzolni és legtöbbször portrékat rajzolok. Eddig mindig grafittal rajzoltam, de most elkezdtem színesben. A szemek meg a száj, az nem lett rossz, de az arcszín sehogy sem sikerült. Kétféle bőrszínnel is próbáltam, de sehogy sem sikerült, mert nem jött össze a sötétítés meg ezek. Tudnátok segíteni hogy ti mivel szoktátok az arcot színezni, hogy szép és természetes legyen? Előre is köszönöm mindenkinek! :)

2014. jan. 30. 13:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A színek attól függenek milyen a fény. Bizonyos megvilágításban kék vagy narancssárga is lehet az arc.

[link]

A hülye is tudja, Joff feje nem kék, de a fények miatt annak tűnik.

Az arc alapszíne is változó, pl:

[link]

[link]

Ehhez jön hozzá, hogy a bőr alatti erek kékek, az orrnál, az állon, az orcán, az ujjak végén, a könyökön, térden a vér közelebb fut a bőrfelszínez, ezért ott pirosabb mindenki. A feketék is.

[link]

[link]

Ha egy photoshopos színkeresővel rámész erre, lesz benne kék, sárga, szürke, lila...olyan színek amiket nem is várnál. Próbáld ki, érdekes felfedezés lesz.

[link]

2014. máj. 12. 00:20
 12/12 anonim ***** válasza:
Ez így van, a megvilágítás nagyban befolyásolja a valós színt.Az is jó gyakorlat lehet a színek érzékelésére,hogy pl egy fehér falat próbálsz megfesteni és rajta fehér tárgyakat. Egy idő utál látod majd,hogy a fehér sem fehér. Minden felület kisugározza saját színét környezetébe és ő is kap a környezetéből színeket,ezek összeadódnak. Ráadásul ott van még az áttetszőség is.
2014. máj. 12. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!