Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi bajuk az idős embereknek?

Mi bajuk az idős embereknek?

Figyelt kérdés
21 éve dolgozom eladóként. Sok ideges emberrel találkoztam már, de 85%-uk 65 év feletti. Ők a legtürelmetlenebbek, legbunkóbbak, legagresszívabbak. De nem csak a boltban, hanem a postán, orvosnál, buszon, metrón is. Én megértem hogy öregek, betegek, de ettől még viselkedhetnének normálisan.
2013. nov. 10. 21:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A kulcsszó amit keresel: oxitocin.

Sajnos ennek a csodálatos hormonnak a termelődése idővel nagy mértékben csökken. Mindenre kihatással van, az egész látásmódunkra hat. Ahogy megéljük a világot. Ezt olvasd el:

[link]

2013. nov. 10. 21:13
 2/6 anonim válasza:
51%

Az előző válaszoló elég jól leegyszerűsítette a dolgot. Egy hormon, és mindenre megvan a válasz. Gépek vagyunk, nem is emberek, vagy mi? Én mondjuk sok idős embert ismerek, sokkal találkoztam, aki nem bunkó. Éppenhogy ritkán látok egy-egy ilyet. Ez nem mond ellent az oxitocin-elméletnek?

Talán azok lesznek bunkók, akiknek nem jól sikerült az élete, netán olyan házastársa van, aki mellett nem érzi jól magát, de mégis együtt maradtak. Rossz lehet minden nap ezzel szembesülni. Meg ebben a társadalomban többek közt ők azok, akiket már semmire nem tartanak, akik a társadalom peremén élnek. Itt jó ideje már a fiataloknak sem túl fényes az élete, jövője, akkor egy öregnek vajon mennyire lehet az? Hiszen minden, ami esetleg van, az csak a fiatalokról szól...

2013. nov. 10. 21:38
 3/6 A kérdező kommentje:
És azért ordít a másikkal mer sz@r az élete? Ez feljogosítja rá? Vagy az idős kora feljogosítja arra hogy bunkó és arrogáns legyen? Szerintem nem. Éppen hogy nekik kellene példát mutatni. Én egyáltalán nem csodálkozom, hogy a mai fiatalok olyanok amilyenek, amikor ilyen "példaképekkel" szembesülnek nap mint nap.
2013. nov. 10. 21:46
 4/6 anonim válasza:
Ez nem úgy van, hogy sz*r az életem, és ezért eldöntöm, hogy bunkó leszek másokkal. Egyszerűen csak nő a feszültség, és néha kijön. Van, aki elfojtja, de szerintem az se jobb. Akkor máshogy fog kijönni, de kijön. Másrészt én nem sűrűn látok az utcán vagy boltban ordítozó öregeket. Fiatalokat gyakrabban. Főleg éjszaka. :)
2013. nov. 10. 22:17
 5/6 A kérdező kommentje:

Igen, éjszaka tényleg a fiatalok szoktak hangoskodni, de ilyenkor finoman szólva sincsenek teljesen maguknál.

Nem látott még öregembert ordítozni? Utazik maga busszal? Ha nincs helye, azért ordít. Ha van, akkor az a baja hogy pl. hangos a zene, sokan vannak, "hangosan" beszélgetnek körülötte az emberek.

A boltba az a baja, hogy hosszú a sor, drága a tej... Lehet, hogy nem ordít, de hogy folyamatosan hangosan szitkozódik az mindennapos.

Az kórházba, körzeti orvosnál ugyanez van. Miért kell 10 percet várni? Ő beteg, van otthon egy csomó dolga. (nyilván a többiek jókedvükből vannak az orvosnál, vagy azért hogy őt bosszantsák).

Persze vannak fiatalok akik minősíthetetlenül viselkednek, ez kétségtelen. Van sok középkorú is, aki agresszív, és mindenért kiabál. De azalatt a 21 év alatt, amit eladóként eltöltöttem sokkal több 65, 70, 80 év körüli emberrel találkoztam, aki kritikán alulian viselkedett.

2013. nov. 10. 22:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Én olyannal találkoztam, hogy megyünk szembe, közöttünk egy ajtó.

Felé nyílik - normálisan ilyenkor úgy néz ki a dolog, hogy kinyitja és beenged engem.

Hát nem. Kitüremkedik mellettem a nyíló ajtón, és közben morog, hogy "majd, ha kimentem!"

Persze: úgy gondolja, hogy majd ő átmegy az ajtón, az ismét becsukódik mögötte, én majd kinyitom újból és átmegyek rajta, ahogy tudok. Kívülről kulcsos ajtó.

A kor nem mindenkinek adja meg a bölcsességet, az biztos.

2013. nov. 11. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!