Vannak itt olyan emberek, akik úgy gondolják, hogy nem feltétlenül helyes, ha egy tanuló kettest kap a rajzára rajz órán? (bővebben lent)
Nálunk énekből volt erre egy jó megoldás. Aki végképp tehetségtelen volt, az választhatta azt, hogy éneklés helyett inkább zenetöriből felel. Hát ha nekem az énekhangomat kéne osztályozni, a mai napig valahol gimi első körül bukdácsolnék, így viszont mindig megtanultam szépen a zenetörit, és lefeleltem belőle ötösre.
Ezt meg lehetne csinálni rajzzal is: választhatsz, hogy vagy rajzolsz, vagy művtöriből felelsz. Mivel a művtörit megtanulni van olyan időigényes, mint összedobni egy jobbfajta rajzot, ezért a kettő tekinthető egyenértékűnek. Tessék, kész az esélyegyenlőség.
Nincs most sok időm, így nem tudtam az összes választ végig olvasni, de itt a véleményem:
Tesin például van a talajtorna, pár éve ez történt velem:
én, és az egyik osztálytársamnak a bukfencen kivűl semmi sem ment(még az összes bukfenc sem), 2 hónapra rá volt az osztályzás, a barátom 2est kapot, mert megpróbálta, és mikor megkapta a jegyet, akkor ezt mondta: "De tanáúr, én igyekeztem, ennél jobban nem tudom, és másból 5ös vagyok, nem szeretném, hogy ez húzza le az átlagom." Erre a tanár:"És mit csináltál a 2 hónap alatt, míg lehetett gyakorolni." Nem gyakorolt szinte semmi, meg is kapta, én rendesen végig csináltam a 2 hónapot, és én (míg kezdetben semmit sem tudtam) megkaptam az 5öst (minden ment).
Rajzból nem lettem 5ös tavaly(kevésbé igyekeztem, de azért próbálkoztam), most eddig csak 5ösöm van(most tényleg bele adok mindent).
Matekból, a szerkesztéshez meg nem kell ügyesség, ezért szerkesztés, és nem rajzolás; ha nem tudsz vonalzó mellet egyenest húzni, meg körzővel kőrt, akkor hát had ne mondjam, de nagyon béna vagy...
Így összesítve az igyekezet meglátszik az eredményben.
Feltennék neked néhány kérdést:
-Otthon mikor próbáltál leülni, és rajzolni egy kicsit?
-Otthon mikor próbáltál kézen állni?(pl a kertben)
-Vagy otthon mikor próbáltál ezekre a készség tárgyakra gyakorolni?
Ha ezekre a válaszod, az hogy soha, vagy egyszer, akkor beláthatod, hogy az igyekezetet csak mondod, de mégsem igyekszel...innen a jegyet akkor meg megérdemelted.
Én egyetértek vele.
Művészeti suliban komolyan kell venni a rajz osztályzását, de sima, nem rajz tagozatos osztályban nem.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!