Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogyan érhetném el, hogy fotó...

HotChoc kérdése:

Hogyan érhetném el, hogy fotó szinten tudjak rajzolni?

Figyelt kérdés
Az emberek, akik eddig látták a rajzaimat, azt mondják, nagyon jól megy. De ez nekem nem elég, a portréimmal sosem vagyok elégedett, szeretném tényleg élethűre csinálni őket, mintha csak a fényképet nézném. Tudnátok ötletet adni, hogyan érhetem ezt el? Nagyon sokat gyakorlok, de valahogy mégsem lesz olyan. A válaszokat nagyon köszönöm!
2013. aug. 23. 14:20
 1/10 schocko ***** válasza:
Másolsz, másolsz, másolsz...legjobb rávetíteni a képet...de ez nem művészet, ez csak másolás...másolni a legolcsóbb fénymásoló is tud...
2013. aug. 23. 14:25
 2/10 anonim válasza:
Kipróbálhatnál valamilyen rajztanfolyamot és ami még fontos lehet azok a megfelelő eszközök hozzá. Egy időután ha nem te vagy az évszázad művésze bizonyos tudások nélkül megrekedsz a rajzolásban...ezt tapasztaltam. Mindenesetre a gyakorlást sose hagyd abba, mert mindig van hova fejlődni! Sok sikert!
2013. aug. 23. 14:29
 3/10 anonim ***** válasza:
A jobb agyféltekés rajztanfolyamon fejlesztheted magad.
2013. aug. 23. 15:23
 4/10 anonim válasza:

Szerintem az is fontos hogy milyen ceruzával dolgozol. A dolgokat a fény miatt látjuk, tehát az árnyékolás nagyon fontos a reális ábrázolásnál. Én speciel HB, 5H, 6H, 4H, 5B, 2B, 6B-s ceruzákkal dolgozom. (Elsőnek úgy kezdtem hogy kiraktam magam elé egy üveg poharat és megfigyeltem ahogy a fény áthatol és visszatükröződik rajta.)

Nem tudom hogy milyen szinten rajzolsz, ha mutatnál képet akkor talán jobban tudnánk neked segíteni :)

2013. aug. 23. 17:37
 5/10 A kérdező kommentje:
Tessék, itt egy kép: [link]
2013. aug. 24. 11:44
 6/10 schocko ***** válasza:
Tényleg így néz ki a modelled vagy a szemeiddel van baj ? :)
2013. aug. 24. 19:35
 7/10 A kérdező kommentje:
Ez Aranyhaj az Aranyhaj és a nagy gubanc c. mesefilmből, nem valós személy. Egyébként igen, van baj a szemeimmel.
2013. aug. 24. 20:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha csak másolni akarsz, jobb agyféltekés rajztanfolyam, ha igazán rajzolni is meg akarsz tanulni, akkor gyakorolj, művelődj, járj kiállításokra, próbálj ki minél több technikát, és gyakorolj gyakorolj gyakorolj.
2013. aug. 24. 22:59
 9/10 anonim válasza:

Szerintem ez nagyon hasonlít az eredeti képre. Csak a ruháját kellett volna még pici jobban kidolgozni és az ajkait. Ennyi :) Nem tudom mennyi idős vagy, de ez körülbelül egy ügyes 15 éves szintje.

Teljesen normális hogy létező képekkel kezdesz. (meg van szabva hogy hogy kell kinéznie, tudsz mihez viszonyítani) Utána rutinosabb leszel és a saját elképzeléseid is megtudod majd valósítani. Folytasd és sok sikert :')

2013. aug. 25. 01:39
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek! :) Animee, közel jártál, 16 vagyok :D
2013. aug. 25. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!