Szerintetek, hogyan rajzolok és fotózok?
Nem csúnyák, de ezekből még nem is lehet kiállítást nyitni. :) Folytasd!
Rajzok. Jó lenne, ha még életszerűbbek lennének. (2 rajzot láttam.) A rózsának nagyok a tövisei. Próbáld a textúrákat jobban ábrázolni! Csinálj komplettebb rajzokat, ne csak a haját, hanem legyen feje, vagy vállig rajzold le. (Hozzáteszem, nem tudok szépen rajzolni, de én néha is szívesen töltöttem/töltöm vele az időmet. Ez minden amit el tudok mondani kritikaként a rajzokról.)
Fotók. Nem különösebben érdekes képek, hogy most őszintén megmondjam Neked, mit gondolok. A témák a hétköznapjaidból valók, kész kompozíciók, nem változtattál semmit rajtuk, csak megláttad és lefényképezted (Kivéve az utolsó kép). A komponálásban is van hova fejlődnöd. Keress más perspektívákat, láttasd más szemszögből a dolgokat, mint ahogy mindenki látja őket nap mint nap. A 4. kép nagyon homályos! Csak egy csík élesebb. Azt hiszem, ezt photoshoppal tetted vele. Nem érted el vele a célt. Nem kelti fel a figyelmet a virág, beleveszik az egész képbe. Zavar, hogy a virág levelei ennyire homályosak és közben a kerítés jóval élesebb. Ha kiakarod emelni a virágot, akkor inkább csak a növényt (és a mögötte levő zöldséget semmiképp) hagyd élesen, de a leveleit is beleértve. A muskátlisnál már oké a fókusz - talán makró módban csináltad? A szobros fotó is ok, szép kontrasztos, egyenes, mindene benne van. A budai váras kép ne haragudj, de nagyon homályos, így nem nagyon ad semmilyen élményt nekem. Az uccsó képben sincs annyi spiritusz, amiért azt mondanám, váó, de ötletes, vagy éreznék belsőséges hangulatot.
(Szeretek fényképezni én is, viszont én sem érzem még a fotóimon, hogy kivételesek, különlegesek, de azért néhány képemet szívesen nézem vissza. Törekszem arra, hogy minél jobbak legyenek.)
Ne szontyolodj el, amiért ennyi mindent kaptál tőlem! Vedd a kritikát pozitívan, fordítsd előnyödre és próbálj javítani azon, amin tudsz!
Ha kedvedre van az efféle alkotó időtöltés, semmi esetre se hagyj fel vele! Nagyon jó az, amikor az ember kiélheti efféle hajlamait. Magam is nagyon szeretek elmerülni egy-egy téma fotózásában például.
Néha amikor látok egy-egy igazán jó rajzot, vagy felvételt, az is eszembe jut, hogy nekem erre sosem lesz elég kreativitásom, nincs ehhez ennyi tehetségem. Mégsem megy el tőle teljesen a kedvem, de tudom, hogy azért amit csinálok, elég távol áll mindenféle magaslatoktól. Ha látsz egy fotót (vagy rajzot), az a jó, amikor kivált belőled valamit. Próbálj Te is olyat csinálni, amivel valamilyen hatást tudsz elérni! Vagy miközben keresed a megfelelő beállítást, gondolj arra, hogy egy olyan fotót készíts, amit szívesen kitennél a szobád falára! Vagy nem tudom. Csak azért írtam mindezt, hogy mondjak pár ötletet.
Ja! A rajzhoz meg vannak tök jó könyvek, amivel szuper technikákat lehet elsajátítani. Nem az ilyen gyerekkönyvekre gondolok. Ajánlom figyelmedbe az Élethű textúrák kiadványt és a sorozat többi részét, mert biztos az is jó, meg más hasonló jellegű könyveket!
Remélem azért kicsit tudtam segíteni!
jaj most mit kell lehuzni szegényt? hogy szar meg mittomén.. azt vágjátok hogy 13 lesz????? ebben a korban tök jó hogy igy rajzol.... fotozáshoz nem értek annyira tény hogy van mit fejlödni de én fotozni felnöttként kezdtem el szintén csak kattintgatva,nem akarok profin, de veszem észre ahogy fejlödök még igy is....
13 évesen én is igy rajzoltam vagy szarabbul ma meg már szinte fotószinten tudom. és ehez képest alig rajzoltam.
ugyhogy ne aggodj szerintem jobb vagy mint a többi 12-3 éves akiknek láttam müveit.legtöbbjük le van ragadva mesefigurák körvonalazásával ,és még az is béna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!