Véleményeket kérek. Milyenek a rajzaim?
Tudom, hogy ezer ilyen kérdés van, de tényleg érdekel a véleményetek.
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]
5. [link]
6. [link]
Melyik sikerült jól? Melyik rosszul? Mi a hiba? Igazából egyik rajzom se tetszik igazán csak nem tudom mi a hiba. Rengeteget gyakorlok és most egy toll rajzon dolgozom.
- balettcipő: ez tetszik!
- szem: nem tudom ,hogy ez egy kész rajz része-e, vagy csak ezt a részletet akartad-e megrajzolni ... de túl élesek a kontúrok, használj több árnyalatot, és a körülötte lévő részek túl "sterilek", tehát nincs környezete, nincs a bőnek "textúrája"
- ez is jó, csak nem tudom, hogy a képminőség miatt maszatos, vagy tényleg elmaszatoltad (ha az utóbbi, akkor NE maszatolj, használj pici finom vonalakat)
- lány: ez is tetszik, de mint előbb írtam maszatos, plusz nem elég mélyek a feketék. pl az arcél és a haja találkozásánál, a szeme sem elég mély...stb.
- szem: ez nekem kezdetelgesnek vagy befejezetlennek tűnik, nincsenek kidolgozva a részletek, és itt is a tónusok mélysége
- kutya/farkas ? : ez szerintem elég jó, csak az orra meg a szája nagyon kontúros, amikor ránéztem egyből azt láttam, hogy azok úgy kuigranak az egész rajzból.
Ezt nem bántánsból írtam, remélem nem is hangzik annak. Egyébként tökre ügyes vagy, gyakorolj még sokat és egyre jobb leszel :)
Hobbiból is lehet ám karriert építeni. Csak abba ne hagyd, rajzolj mindig, gyakorolj sokat, tanulj meg új dolgokat! :)Én is egyenként fogom őket jellemezni. (nem vagyok profi, így ez nem szentírás)
1.: Na, ez nagyon tetszik.
2.: Nekem is az a bajom, hogy túl folytonos és mindenhol egyformán erős a körvonal, és ez a természetes hatásból von le. Merj erősebb tónusokat használni a hajban, és a bőrét is árnyékold, ne csak az orrnál! Meglátod, természetesebb lesz. Az íriszt gyönyörűen kidolgoztad.
3.: Ezek gyönyörű szemek. Azt kell, hogy mondjam, ez fényévekkel jobb, mint az előző, gratulálok hozzá!
4.: Te egyre jobb vagy. Időrendi sorrendben vannak, igaz? Ez már egy természetes hatású portré, ÉRZEM, ahogy néz a modell.
5.: Itt szép a szem, bár az írisz nem lett annyira jó, mint a másodikon, de a pöttyök különleges, egyedi hatást kölcsönöznek neki. A maszatolásról szokj le, az nem stílus. Régen én is csináltam, és mondták, hogy ne, majd végül magam is beláttam, hogy sokkal szebb lesz a kép, ha nem folyamodok ehhez az egyszerű megoldáshoz. A fenyőágakat/tollakat(?) jobban válaszd el magától a karaktertől, és erősebben tónusozd, mert így nagyon beleolvad.
6.: Ezzel is az a bajom, hogy jó lett, mint farkas - a füle, szeme, szája, orra, formája stb. nem kifogásolható, de mindenhol árnyékolnod kellene. Ja, meg több szőre is van. Így, hogy a szeménél indul a szál, és kimegy egészen a feje széléig, lapos hatást kelt, szintúgy a mindenhol ugyanolyan vastagságú körvonal a szemén, orrán, száján.
A kritikák ellenére, amiket idevetettem, elmondanám, hogy egyik sem sikerült rosszul, jónak mindegyik jó, és nem a helyzet, hogy nagy hiba van bennük, hanem az, hogy vannak dolgok, amiktől MÉG JOBB lehet. A 3. és 4. lett a legjobb, azok nagyon szuperek. :)
Ha még hobbynak is hagyod, később kereshetsz vele pénzt, simán lehet ez még neked másodállás.
Egyébként azért nem tetszik egyik rajzod sem, mert fejben másképp képzeled el, és más a megvalósítás. Nekem régebben rengeteg ilyen volt. Én hisztiztem, hogy mennyire sz*r lett, hiszen fejben merőben másképp képzeltem el, de szakmailag nem voltak annyira rosszak, mások is dicsérték őket. Most már úgy-ahogy megy, hogy pontosan le tudjam rajzolni azt, amit elképzelek.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!