Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Akik KOMOLYAN írók/költők...

Akik KOMOLYAN írók/költők akarnak lenni. Ti mit tesztek ezért a gyakorlatban?

Figyelt kérdés
Nem ötletekre van szükségem, nem azért írtam ezt ki, csak mert sokaktól hallom, hogy írók akarnak leni, de igazából sokan nem nagyon tesznek érte semmit.
2013. márc. 24. 20:57
1 2
 11/17 anonim válasza:

Én sokat olvastam, volt egy időszakom mikor minden nap egy könyv legalább megvolt. Karácsony körül éreztem azt, hogy írnom kell. Az enyémeket csak az anyám olvasta el, de neki nagyon tetszettek és csak az számított. Az egyik novellámat elküldtem egy kiadónak, amivel pályázatot is nyertem néhány emberével együtt kiadják egy antológiában más írók történeteivel együtt. Szóval esetleg próbálj pályázatokra beküldeni. Sokat nem veszthetsz vele. Ha elfogadják örülj, mert az király dolog, bár ilyenkor a kiadásért szoktak pénzt kérni oldalanként valamennyit, ezen ne csodálkozz. Ha nem fogadják el, akkor se kell feladni.

Remélem segítettem valamennyit ezzel.

2013. márc. 27. 23:12
 12/17 A kérdező kommentje:
Hát kösz, de Te is félreértetted. Én nem tanácsot kértem. De köszönöm, hogy leírtad, hogy Te mit csinálsz, ez érdekelt, úgyhogy válaszoltál is a kérdésre.
2013. ápr. 3. 19:53
 13/17 anonim ***** válasza:
Én még csak a próbálkozó fázisban vagyok. Próbálok írni valamit, ami érdekes, szép és jó aztán felteszem ide, vagy elküldöm pár olyan embernek, aki sokat olvas, tanul vagy épp tanár és kikérem a véleményüket.
2013. ápr. 4. 11:30
 14/17 anonim ***** válasza:

Mivel a művészeteken belül konkrétan az írás a téma. Megír az ember egy könyvet, és elküldi mondjuk az első fejezetet egy rakás kiadónak. Ha visszaszólnak, mázli, ha kiadják, -valszeg elsőt pár tízezerért, ha egyáltalán fizetnek érte-, mégnagyobb mázli. Én azt mondom, a netre ne az író tegye fel. Várja meg amíg híres nem lesz, és digitalizálja. Ja meg még lehet olyant, hogy elküldöd híres írónak, és ha mázlid van, akkor esetleg kuncsoroghatsz nála, hogy ajánlja a könyvedet, amit később a hátoldalra fel is lehet tenni.

a másik alternatíva, ha önállóan adod ki, és terjeszted. ebbe eddig még nem nagyon gondoltam bele, bár most hirtelen erre is megfogalmazódott bennem egy gondolat. valószínűleg ez lesz a "B" tervem.

de a legnehezebb abban, hogy író legyél, az az, hogy vagy-e olyan elszánt, hogy ingyen kínlódj olyanon, amiért gyerekkorodban még osztályzatokat kaptál. Valójában írónak lenni majdnem olyan, mintha az lenne a hobbid, hogy másodfokú egyenleteket oldasz meg. (na persze a történet mindenért kárpótol, nem úgy mint az "ikszegykettőegyenlő".)

remélem kielégítő volt a válasz.

2013. ápr. 12. 11:14
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen azoknak, akik a kérdésre válaszoltak!
2013. ápr. 18. 23:38
 16/17 anonim ***** válasza:

"a másik alternatíva, ha önállóan adod ki, és terjeszted. ebbe eddig még nem nagyon gondoltam bele, bár most hirtelen erre is megfogalmazódott bennem egy gondolat. valószínűleg ez lesz a "B" tervem."

Halva született terv. Át sem veszik a terjesztők.

2013. ápr. 19. 01:30
 17/17 A kérdező kommentje:
Utolsónak igaza van egyébként.
2013. ápr. 20. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!