Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintek értelmes komolyan...

Szerintek értelmes komolyan elkezdeni foglalkzni az írással? Történetet lejjeb találtok?

Figyelt kérdés

A barátság,a szeretet,a bölcsesség és a vidámság viszályai

Élt egyszer valahol négy Isten. Christine, Nikki, Vikki és Esztih. Békességben éltek,minden nap nagy volt a csend. Általában semmit se csináltak,mindenki a maga dolgával törődött.

Esztih figyelte ahogy a szerelmesek töltötték az idejüket,esetleg megbolondította 1-1 kapcsolatukat. ő ugyanis a szerelem és a kapcsolatok istennője és egyben a legidősebb istennő volt.

Vikki a karierr,és a tudás,a tudni akarás istennője volt. Idejét tudósok segítésével, megvilágosítással, újjab tudományok feltalálásával töltötte. Szerette ha valaki jó utra tér,elkezdett keményen dolgozni, vagy csak egyszerűen gondolkozott. Ám a hazugok és a csalók nagy ellenségre leltek benne. Nem ő volt a legidőseb,de a legbölcsebbnek ő számított,és a mai napig annak is számít.

Nikki volt a nevetés, a szórakoztatás és az őrület istennője. Bármikor mosolyt fakasztott bárkinek az arcára. Néha kicsitt túl komolytalan volt, gyakran összecivakodott blocs és megfontolt nővérével. Szabadidejében előadókat segített a csúcsra, vicceket taqlált ki,szórakozott.

Christine,a legfiatalabb istennő volt a barátságok és az egyszerű emberi érzelmek istennője. Segített a magányos lelkeknek is,amik nem tudtak megbékélni halálukkal. Gyakran lejárt a földre barátságokat kovácsolni,rendehozni, vagy épp véget vetni azoknak. De neki egy barátja sem volt. Idősebb testvérei gyakran lenézték és gúnyt űztek belőle.

Egyik ilyen eset után Christine bedühödött, és megfogadta, hogy 100 évig nem beszél testvéreivel,majd még egy átkot is szórt rájuk. Dühösen indult le a folder barátok keresésére.

A földön Christine nagyon érdekes alakokkal találkozott. Sok időt töltött bulizással,és nem akart gondolni a növéreivel megtett beszélgetésre. Összebarátkozott nagyonsok emberrel,mertr már vagy egy éve lent töltötte az idejét. A legjobb barátnőjének,sAncsinak végül bevallota,hogy ki is ő valójában.

-Szóval Ancsi, én igazából nem ember vagyok,akit kidobtak otthonról,hanem aa legfiatalabb istennő,a barátság istennője.Összevesztem a nővéreimmel,ezért ide jöttem új életet kezdeni 100 évre.

-Te sokat ittál vagy mivan? Huhu,van itthon valaki? –kérdezte Ancsi miközben az istennő fejét kocogtatta

-Bebizonyítsam?

-Ha most azzonnal el fog repülni itt egy bébikardszárnyúdelfin akkor elhiszem.

-Renden- mondta Christine,és a csettintésére meg is érkezett az állat.

-Úristen!-álmélkodott Ancsi

-Mit akaraz az apámtól?

-Jajj,bocsi nyelvbotlás. De ezzel most szomrúvá tettél.

-Miért?

-Mert tudom,hogy te örökre élsz,és örökre boldog leszel,míg engem elfelejtessz és megunsz mint egy régi játék-babát.

-Erre is tudok megoldást. Istenné változtatlak.- és úgy is tett. Ám ekkor változáss állt be. Ancsi átváltoott egy nagy kígyóvá.

-Háhá! – sziszegte. – nem halandó vagyok,hanem hündra isten,akit elátkoztak,és úgy oldotak fel,ha istenné változom. És most elpusztítom a földet! – mondta és eltűnt.

Christine nagyon megijedt,és azonnal felment a nővéreihez és mindent elmondott elejétől a végéig. Megsajnálta amit tett. Hevesvérű nővérei először cask dühösek voltak,és eszükbe se jutott a megocsájtás vagy a segítség nyújtása. Ám Vikki megsajnálta legkissebb testvérét és jobb belátásra bírta a töbieket is. Eggyüt elindultak hogy legyőzzék a viszály és a gonoszság istennőjét… De sajnmos nem sikerült legyőzniük,mert közben ördögi hadsereget gyűjtött maga köré. Csúfosan veszítettek a harc közben. Túl nagy erőt szipolyozott el az emberektől. Ám az istennők nem adták fel az első veszteségük után. Levelet írtak édesanyjuknak, hogy segítsen nekik korlátozni a gonoszt. Páár nap múlva el is hívta őket egy beszélgetésre. Mikor mindent elmondtak kérdőre vonta Christinet a tettéért. Az említett nagyon szégyellte magát. Az Nagy istennő,mindennek az anyja őt hibáztatta a történtekért. Már kitiltotta volna a pokol feletti világból,mikor testvérei a védelmére álltak. Elmondták,hogy magukat is hibásnak érzik részben. Édesanyjukat meghatotta békülésük látványa,és megígérte,hogy segít rajtuk. Elmondta,hogy pont ebben a pillanatban került Ancsi az alvilág börtönébe összes hívével együtt. Felbontotta az átkot,amit a merges Christine szórt.

Pár év múlva újra meglátogatta lányait. Látta,hogy pozitív változásokon mentek keresztül. Az azelőtt állandóan civakodó testvérek megtanultak boldogan békében élni. De biztosra akart menni,hogy tanultak az esetből. Mindenkivel iratott a cetlit,hogy szeruintük kinek a hibája volt. Miután mergnézte,hogy ki mit írt,nyugodt szívvel,mosolyogva szó nélkül távozott… Hogy minek örült az istennők sose tudták már meg.

Ezt még régeben írtam,ekkor voltam 13.azóta rövidebb műveket írtam,és nem tudom,hogy lehet-e értelmezni,vagy csak én értem-e?

2010. dec. 8. 18:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A névadó készségedet fejleszthetnéd.
2010. dec. 8. 18:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

ha már írsz valamit, igazán odafigyelhetnél az olyan jelentéktelen dolgokra, mint a helyesírás. de ez a történet nem csak ezért élvezhetetlen. elég bugyuta ez a történet, hülye fordulatok vannak benne. és tényleg adhatnál értelmesebb neveket is. a szerkezeti hibákat meg se említem.

értem, hogy ez egy mese, egy fikció, de azért egyszerűen hülyeség az egész. nehezemre esett végigolvasni.

de ha azt is nézem, hogy 13 évesen írtad, nem olyan rossz. ne add fel, sokat fejlődhetsz.

2010. dec. 8. 19:12
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
hát bocsi, nem akarlak elszomorítani, nekem 5-ös skálán, egy 2 pontot ért, kicsit Izgalmasabbra is írhatnád, hát igen, és az a Helyesírás... csinálj vele valamit! én csak a feléig bírtam olvasni, nem mert rossz, hanem kicsit unalmas! már bocs! meg túl-túl mese, " Csettintett egyet, és ott volt az állat..." hát azért írj valami olyat ami kevésbé ilyen meseszerű, tudom ez mese, de akkor is! ne ilyen túlzásokba... és írd ki ide! ha megírtad a másikat!
2010. dec. 8. 21:43
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Húúú háát olyan bugyután rakod bele a csavarokat, hogy én ilyet 12 évesen írtam. A névadás, háát 1-es.
2010. dec. 11. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!