Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Akik KOMOLYAN írók/költők...

Akik KOMOLYAN írók/költők akarnak lenni. Ti mit tesztek ezért a gyakorlatban?

Figyelt kérdés
Nem ötletekre van szükségem, nem azért írtam ezt ki, csak mert sokaktól hallom, hogy írók akarnak leni, de igazából sokan nem nagyon tesznek érte semmit.
2013. márc. 24. 20:57
1 2
 1/17 sándorjános ***** válasza:
Én ugyan nem vagyok író, sőt nem is tartom magam annak, de ha az akarnák lenni biztos, hogy rengeteget olvasnék különféle felfogású alkotóktól (és itt profikra gondolok), megfigyelném az egyedi jellegzetességeket a szókincsemet bővíteném, rövid skicceket, részleteket jegyeznék le, hogy finomitgassam a stílusomat. Bölcsészettudományi szakra jelentkeznék, elszegődnék valamilyen folyóirathoz, vagy tanárkodni (irodalom/nyelvtan/idegen nyelv) és így a stabil megélhetés mellett az összegyűlt ötleteket és skicceket felhasználva írnék regényeket, novellákat, költeményeket (ez utóbbihoz benyalnám, amit be kell a rímelésről, szövegritmikáról, gondolatritmusról)
2013. márc. 24. 23:32
 2/17 A kérdező kommentje:
Köszi, de nagyon nem erre gondoltam. Egyrészt ez olyan mintha tanácsot adnál, én pedig nem azt kértem. Másrészt a kérdésem -talán nem volt egyértelmű - arra irányult, mit tenne ahhoz, hogy valóban sikerüljön neki, és ne csak a fióknak írogasson, ilyet pedig nem írtál. De azért köszi a válaszod.
2013. márc. 25. 01:05
 3/17 anonim ***** válasza:
"Ha nem írhatnék, akkor folyton olvasnék. De ha nem olvashatnék, írni sem tudnék." (Déry Tibor)
2013. márc. 25. 08:43
 4/17 A kérdező kommentje:
Most ezt minek írtad ide?
2013. márc. 25. 19:11
 5/17 A kérdező kommentje:
Arra vagyok kíváncsi, felteszitek-e a netre, írtok-e pályázatra, mit tudom én... kreatív írásra jártok... Mit tesztek érte IGAZÁBÓL?
2013. márc. 25. 19:12
 6/17 anonim válasza:
Nos,egyreszt,ha normalis valaszt varsz,ne legyel bunko.Azt varod,hogy a kerdesedre valaszt kapj?Akkor ertekeld,hogy egyaltalan valaki elolvasta a kerdesed.Paraszt..
2013. márc. 26. 09:57
 7/17 anonim ***** válasza:

"Most ezt minek írtad ide?"

Azért, mert így van. Akinek nincs kellő olvasottsága, nem ismeri a kortárs irodalmat, nem ismeri a nyomtatott folyóiratokat (mert azok avatnak íróvá, nem az internet), abból soha nem lesz igazi igazi író vagy költő.

2013. márc. 26. 12:31
 8/17 A kérdező kommentje:

Előző előtti!

Igazad van, és elnézést, ha bunkó voltam, meg persze, nyilván értékelem, hogy valaki veszi a fáradtságot, és elolvassa, illetve válaszol, de ha nem a kérdésre válaszol, akkor mondjuk ugyanott vagyok, mintha nem tette volna.

Előző!

Persze, hogy igaz, tény, hogy olvasni kell, de ez inkább az íráskészségeden, meg a tehetségeden, kreativitásodon, stb. segít. Én most arra gondoltam, hogy valaki a már megírt, tehát - most feltételezzük - már jó műveivel mit csinál.

Azért kérdezem, mert láttam olyat, hogy valaki panaszkodott, hogy manapság nincs semmi tere az íróknak híressé válni, stb., de ugyanakkor akitől ez elhangzott, az max G-portálos pályázatokra küldött írást, de máshova nem nagyon.

2013. márc. 27. 12:40
 9/17 anonim ***** válasza:
Még egyszer mondom: folyóiratok és az azokban reprezentált kortárs irodalom. Ha tisztában vagy a jelenlegi irányzatokkal és ezek koordinátáin belül megtalálod a saját hangodat, onnantól kezdve érdemes folyóiratoknak kéziratot küldeni. A netes irodalmi oldalak, az ilyen-olyan pályázatok nem érnek semmit.
2013. márc. 27. 13:00
 10/17 A kérdező kommentje:
Azok szerintem se sokat érnek. Amúgy oké, csak én úgy értettem, hogy alapvetően arra gondoltál, hogy olvasson, valahogy a folyóiratos rész kimaradt. Akkor köszi. Más válasz még másoktól jöhet. Főleg olyanoktól, akik a saját tapasztalatukat írják le. Tényleg tetszek is a dologért?
2013. márc. 27. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!