"Az irodalom az egy szentség! Nem írhat csak úgy bárki könyvet! /Rácz Zsuzsa/" Mit gondolsz erről az idézetről?
Figyelt kérdés
2013. jan. 28. 19:58
11/15 anonim válasza:
Bárki írhat könyvet, de nem teremthet bárki értéket. Rácz Zsuzsa és Fejős Éva meg az összes hasonszőrű is írhat könyvet, hiszen megtették. De ők soha sem fognak felérni még a lába nyomához sem Tolsztojnak.
12/15 anonim válasza:
Nem értek egyet vele. Mindenkinek ugyanannyi joga van kiélni a művészi hajlamait. Nem értem kinek képzeli magát, aki azt meri egy másik embernek mondani, hogy ne írjon, mert nem méltó rá. Pláne, hogy a jó könyv teljesen szubjektív. Attól még, hogy valami ponyva, lehet teljesen élvezhető. Nincs aki megítélje, mi is az az irodalom, nincs erre definíció, ennélfogva senkinek nincs joga a másikat fikázni. Ha valaki élvezhetetlenül ír, akkor max. nem fogják kiadni, de ugyanúgy írhat.
13/15 A kérdező kommentje:
Én abba, hogy könyvet írhat valahogy beleértettem azt, hogy rögtön ki akarja adatni, vagy, hogy megsértődik, ha nem tekintik nagy műnek. De az igaz, hogy otthon az a hobbid, amit akarsz.
2013. jan. 30. 19:21
14/15 anonim válasza:
"Én abba, hogy könyvet írhat valahogy beleértettem azt, hogy rögtön ki akarja adatni, vagy, hogy megsértődik, ha nem tekintik nagy műnek."
- Szerintem ez belemagyarázás. Az eredeti kijelentésben ez sehol sincs benne.
15/15 A kérdező kommentje:
Persze, nincs benne, csak én reflexből arra gondoltam.
2013. jan. 30. 20:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!