Mi az őszinte véleményed az alábbi gondolatokról? Elítélendő embernek tartod a szerzőt?
Mennyei élvezet, kéj és képzelet;
ez tart most életben. Szörnyű tragédia -
romba dőlt világom s csapongó gondolatim
közt nincs más, csak duzzadó farkam.
S bár nem ezt akartam, oly erővel nyomaszt
minden más gondolat jobbára az életnek
üzentem hadat. Szörnyű teher rajtam
mitől szabadulok; forró száj hová ürítem bajom.
Emellett minél több édes kehelybe rakom
úgy érzem most annál érdemesebb élni.
Tudom hogy felszínes de mi mást lehetne kérni?
Mikor minden érzés tova tűnni látszik
emberségnek lángja örökre kialszik
vagy talán nem is volt, nem tudom meg soha
az életem miért volt ily gonosz mostoha
önmarcangolás ez vagy pedig egy álom
torkában már lassan tovatűnni látszom
keserves szempár mit tekintetem kerül
markomban selymes haj erősen megfeszül
két lábbal állok tán ebben a világban.
Harcot, sorsot, derűt már vitézül kiálltam?
Megbuktam, remegő térdekkel rogyok
nincsen támaszom mit sietve megfogok
elhagyatott sors és elhagyott a magvam.
Élettől, Istentől én nem ezt akartam.
Ha tényleg nem ezt akarja az élettől, akkor ne törődjön bele a helyzetébe és "szopógépként" funkcionáló nőkkel sem kellene megelégednie, vigasztalódnia halom számra. Túlzásnak tartom ezt a szexcentrikusságot egy olyan embernél, aki arra vágyik értelmezésem alapján, hogy megbecsüljék, legyen egy harmónikus párkapcsolata. Ha meg ez a helyzet mégiscsak kielégitő lenne számára, hogy csupán szexpartnerei vannak, nem itélem el.
Viszont sohasem késő találni egy hölgyet, akiben ennél jóval több értéket felfedezhet és másfajta örömök forrása is lehet, nemcsak a szex. És csajozáskor nem elsődlegesen arra kellene fókuszálni, hogy minél hamarabb megfektesse a lányt, ha tényleg komolyak a szándékai. Nem látom értelmét azon siránkozni, hogy megbukott, még ha rengeteg kudarc is érte az élete során lányok terén.
első vagyok, annyit tennék hozzá, hogy nem elítélendő, viszont ettől ne képzeld be, hogy értékes műalkotás a versed
ha nem képzeled, és megmarad ennyiben a dolog, akkor rendben van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!