Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Van itt aki nem kedveli Petőfit?

Harras vezérőrnagy kérdése:

Van itt aki nem kedveli Petőfit?

Figyelt kérdés
Szerintem kissé eltúlozzák a jelentősségét.
2012. szept. 4. 10:57
 1/6 Andizsuzsi ***** válasza:
75%
Bizots van, aki nem kedveli, de nem gondolnám, hogy eltúlozzák. Kik túlozzák el, és mivel? Iskolán kívül csak max. március 15-én találkozol a nevével.
2012. szept. 4. 11:04
 2/6 anonim ***** válasza:

én Adyt tartom túlzásnak bár lehet hogy csak azért mert a mostoha apámra emlékeztet az élete, Petőfinek remek versei vannak

te irodalmár vagy? vagy szereted az irodalmat? aki nem vonzódik a művészetekhez az általában nem szokta értékelni ezeket a műveket,az a tapasztalatom.

2012. szept. 4. 13:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Én például nem annyira kedvelem azt az odalát, aminek a jelentőségét "eltúlozzák" (persze ez nem azt jeleni, hogy utálom, a ranglistán mindenképpen pozitív előjelet kap).

A tájköltészetét viszont nagyon szeretem.

2012. szept. 4. 17:40
 4/6 Retekszisz ***** válasza:
Nekem nem a nagy szabadságharcos messianizmusával van problémám, egyszerűen nem tartom jónak a verseit. Persze százötven éve nyilván élvezhető és új volt, amit írt, de én, mint 21. századi, és mint aki tisztában van az utána következő másfél évszázaddal a művészetben, primitívnek érzem. Nem azt akarom mondani, hogy rossz költő lenne, de nekem már nem tudja azt közvetíteni, amit a kortársaknak. Szívesebben veszek elő egy Csáthot, vagy Kassákot.
2012. szept. 6. 00:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Én Adyt nem szeretem, és ez nagyon rossz, mert imádom a magyart, magyar szakra vettek föl az egyetemre, és mindenki ha tőlem meghallja, hogy utálom Adyt, elképed.
2012. szept. 6. 21:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Én szeretem Adyt, bár egy f*sz volt, ettől függetlenül jó és értelmes verseket írt, szeretem az elbocsájtó szépüzenetet is, amiben tényleg az.

Petőfi jó író volt de én nem szeretem a stílusát.

Az én kedvencem Tóth Árpád.

2012. szept. 6. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!