Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ki utálja Petőfit?

Ki utálja Petőfit?

Figyelt kérdés
Én nem
2011. márc. 19. 11:34
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
71%
Én nem utálom, de számomra nem valami tehetséges költő. Nem értem mit pattogott úgy. -.-" SZERINTEM vannak nála sokkal nagyobb, tehetségesebb magyar költők is. Itt nem feltétlen gondolok azokra akik "híresek".
2011. márc. 19. 11:37
 2/30 anonim ***** válasza:
100%
Én sosem szerettem a verseit, de utálni azért nem utálom.
2011. márc. 19. 11:38
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem fűznek hozzá érzelmek
2011. márc. 19. 11:39
 4/30 anonim ***** válasza:
39%
Én se utálom, de azért pl. József Attilával össze se lehet hasonlítani. Meg ez a nagymagyarság se az én világom.
2011. márc. 19. 11:39
 5/30 A kérdező kommentje:
Háááááááááááát én se rajongok érte.
2011. márc. 19. 11:40
 6/30 anonim ***** válasza:
30%

Na ja. És aztán meg a külföldiek szerint Petőfi volt a legnagyobb magyar költő! A nagy szart! Szerintem amikor felment Vörösmartyhoz, csak megsajnálta hogy mennyire "elhagyatott emberke". -.-" Irodalomórán is Petőfiről tanultunk a legtöbbet. -.- Nem ám Kölcseyről, vagy esetleg másról! Nem ám a Himnusz atyjáról! Petőfiről! -.-

első voltam

2011. márc. 19. 11:44
 7/30 anonim ***** válasza:
24%

"Meg ez a nagymagyarság se az én világom."

Ezzel is egyetértek. A népi költészete se hoz lázba, a szerelmes versei közt van egy-két szép darab.

Nekem a kedvenc magyar költőim Tóth Árpád, József Attila, Reményik Sándor. Mögöttük szerintem Petőfi elmarad. Ilyen nagy jelentősége a forradalmi költészete miatt van, aminek a szellemisége ugyebár sokszor aktuális a magyar történelemben.

Második voltam.

2011. márc. 19. 11:48
 8/30 anonim ***** válasza:
78%
Én igen. Nekem nem tetszettek a versei, namost irodalom órán mindíg szép fényesre kellett nyalni a fenekét, egy ponton eljutottam az utálat szintjéig "remek" irodalom tanárjaimnak köszönhetően...
2011. márc. 19. 11:51
 9/30 anonim ***** válasza:
72%
Van pár verse, amit nagyon szeretek, de azért nem volt egy annyira hű de hatalmas költő. De azért bírom :) A személyisége az, ami nagyon átjön a verseiből, és ez az, ami tetszik. Bár lehet, hogy személyesen egy eléggé idegesítő ember lehetett ezzel az örökös ugrálásával, de az mindenesetre tény, hogy nagyon hitt abban, amit csinált.
2011. márc. 19. 11:53
 10/30 anonim ***** válasza:
63%
Én azt szeretem a verseiben, hogy érthetőek és tárgyilagosak. Nekem a József Attila vagy Ady versek némelyike nagyon elvont, és annál nincs undorítóbb, mikor az irodalom tanárok belemagyarázzák, hogy akkor éppen a költő mit gondolt. Szóval az egyszerűsége és érthetősége miatt szeretem a verseit, de nem a legnagyobb magyar költő. De hogy ki az, azt sem tudnám megmondani.
2011. márc. 19. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!