Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ki utálja Petőfit?

Ki utálja Petőfit?

Figyelt kérdés
Én nem
2011. márc. 19. 11:34
1 2 3
 21/30 izidorkata ***** válasza:
50%

Szép természetes egyszerű stílus, minden szava telitalálat.

A versei olyan tökéletesen megszerkesztettek hogy a legtöbb költő száz év alatt se tudna egy olyan verset írni amelyből őtöbb százat írt.

Istenáldotta tehetség, tiszta egyenes jellem, és mélyen áérezte az emberi lét valóságát. Babits nem értette meg amikor kispolgárinak mutatta be.

Sajnos Petőfinek is volt egy súlyos tévedése, amely tragikuisnak bizonyult: A szélhámos forradalmi eszme rabja lett, és zsenialitását beleölte a szabadságharc állomvilágába.

Legnagyobb tragédiája hogy a szabadságharc hamis kultuszának a bálványát csinálták belőle. Már ravasz, dörzsölt szélhámos Kosuth is propaganda célokra használta, a kalandor Bemről nem is beszélve.

2011. márc. 20. 21:16
 22/30 anonim válasza:
Nem utálom, csak szerintem szar verseket írt.
2011. márc. 21. 15:59
 23/30 anonim ***** válasza:

Én kifejezetten szeretem, mégpedig a népies stílusa miatt. Ugyanígy vagyok Arany Jánost illetően.

Aki még itt is „nagymagyarozik”, az pedig magát teszi nevetségessé, sőt talán inkább a komolytalan a ráillő kifejezés. Elkeserítő.

2011. márc. 22. 23:34
 24/30 anonim ***** válasza:

Amit Kosuthék csináltak, azt meg kelett tenni, mégha kilátástalannak is tűnt emberi szeme.

Kosuthék pontossan tudták hogy kevés esélyük van, és azt is hogy komoly áldozatba kerül a szabadságharc. Válalni kellett mit olyan sok esetbe az embernek a mártírságot. A haszonelvű bugrisság ezt sose lesz képes felfogni.

Kosuth akadályozta meg hogy egy identitást vesztett nép legyünk. És ezt Petőfi pontosan tudta.

2011. márc. 24. 21:21
 25/30 anonim ***** válasza:
Úgy írják hogy Kossuth.
2011. márc. 24. 21:50
 26/30 anonim ***** válasza:
Én nem kimondottan utálom, de olyan semmilyen. Jónak semmi esetre sem mondanám, több tucat SOKKAL jobb magyar költő van nála.
2011. ápr. 12. 21:40
 27/30 anonim ***** válasza:
A srác amolyan korabeli celeb volt.
2011. ápr. 12. 21:41
 28/30 anonim ***** válasza:

én szeretem :))

én meg pont az olyanokat nem szeretem,mikor el kell olvasnom vagy háromszor egy verset hogy megértsem,miről van szó

Petőfi meg normálisan,érthetően írt

13L

2011. júl. 17. 11:37
 29/30 anonim ***** válasza:
Petőfi elég jeles képviselője a magyar romanticizmusnak.
2011. júl. 17. 16:34
 30/30 anonim válasza:
Én nagyon utálom Petőfit.
2016. okt. 22. 09:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!