Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ki utálja Petőfit?

Ki utálja Petőfit?

Figyelt kérdés
Én nem
2011. márc. 19. 11:34
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
70%
Nem utálom, de nem vagyok oda érte. A verseit egyenesen sablonosnak tartom, és a nagy forradalmi hazafiságát pedig hülyeségnek. Véleményem szerint a márciusi ifjak jól elrontották a dolgokat akkor, ott. Nem lázadozni kell, és hozzá nem értő fiatal költők és egyetemisták után szaladni, akik az erőszakban látják a kiutat, hanem okos államférfiakra bízni a dolgot, akik képesek diplomáciai úton megoldani a gondjaikat.
2011. márc. 19. 11:56
 12/30 anonim ***** válasza:
65%
Én nem szeretem. Hülyeségeket írt, erőltetett volt az egész ember. Ezért is volt irodalomból olyan sok egyesem. Sose tanultam meg a verseit. Lehet lepontozni, de petőfi még azt sem érdemli meg, hogy nagybetűvel írjam le a nevét.
2011. márc. 19. 12:00
 13/30 anonim ***** válasza:
53%

Én szeretem a verseit. Szerintem minden költő versében azt látunk amit mi akarunk..Úgyhogy amit a tanárok akarnak velünk elérni az nem a legmegfelelőbb módszer...De hát ez van.

Bár jobban József Attilát szeretem. Az ő versei sokkal jobban megérintenek.

2011. márc. 19. 12:18
 14/30 anonim ***** válasza:
Nem utálom, de sokkal tehetségesebb magyar költők is vannak. Egy-két versét szeretem, de úgy általában nem.
2011. márc. 19. 12:19
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Én nem csodálkozom a sablonosságán, 6 év alatt (1842-48) között összedobott vagy 500 verset, ami majd' 2/hét, és ezek között vannak jó hosszúak is, mint a János Vitéz...

Ady meg persze, hgy elvont itt-ott, nem igazán volt naponta egy-két órányi józan ideje!

:)

2011. márc. 19. 12:30
 16/30 anonim ***** válasza:
Ki hitte volna hogy ennyien nem szeretik Magyarország "legnagyobb" költőjét.
2011. márc. 19. 12:30
 17/30 anonim ***** válasza:
Én nem utálom, de sosem szerettem a verseit. A János vitéz amikor vettük, akkor még elment, de amúgy szerintem nem írt túl jókat...
2011. márc. 19. 12:52
 18/30 anonim ***** válasza:

én nem kedvelem tulságosan mint ahogy józsef attillát sem. szerintem egy költő alapvetően nem teljesen százas. mármint az a fajta, aki gyönyörű hasonlatokat, meg mély verseket ír(pl Berzsenyi, Ady), amiknek komoly mondanivalójuk van, az a fajta költő minden megbecsülésre, elismerésre méltó. de Petőfi rengeteg verse közül kevés olyat találunk amire azt mondjuk: hűha!

szerintem ha valaki a saját életének történéseit, cselekményét írja versbe(mint a János vitéz), annak valami lelki baja van, mert nincs kinek elmondania. egy ember általában barátainak mondja el, ami történik vele, és nem egy papírnak. ezért gondolom, hogy ezek a versek körülbelül pár perc alatt születhettek(gondolok a négysoros, négyversszakos tipusu verseire)

természetesen nagy költő volt, de verseinek zöme nem nagy szám.szerintem.

2011. márc. 19. 15:35
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Petőfinek én nem igazán a forradalmi verseit szeretem, hanem ahogy a népies költészetet megfogta. Pl. A puszta télen című versét nagyon szeretem. Tudom, ezt sokan ki nem állhatják, mert "nem történik benne semmi", de én pont ezért szeretem, olyan kézzelfoghatóan írja le a téli mozdulatlanság hangulatát.

De a másik kategóriából is tudok olyat mondani, ami nagyon tetszik, pl. a Föltámadott a tenger, ez olyan erőteljes, energikus, hogy hihetetlen.

Persze ezek mellett írt egy csomó ócska verset is, de voltak közöttük nagyon jók is.

2011. márc. 19. 15:59
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem utálom, de nem tartom túl tehetségesnek. Inkább ellenszenves, mint semleges
2011. márc. 20. 00:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!