Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A kezdő írók mért írnak...

A kezdő írók mért írnak mindig arról, hogy van egy kiválasztott? Én is kezdő író vagyok csak, de nem érzitek ezt sablonosnak, ráadásul gáznak?

Figyelt kérdés
2012. jún. 21. 09:24
1 2
 11/16 anonim válasza:

Nagy vonalakban mégis miről írsz? Érdekelne, tényleg csak kíváncsiságból, pláne, ha a negatív tulajdonságokon dolgozol többet, mert ez elég fura. Persze ha a főhősről van szó, és nem a "főgonoszról". Miért gondolod, hogy ez jobb, mint a kiválasztott-téma?

Félre ne érts, nem a fenti témát támogatom, csak arra vagyok kíváncsi, mire fel bírálod ilyen bőszen. :D A regényeknek, forgatókönyveknek, meg úgy a történetek egy adott sémára épülnek fel, ez garantálja a sikert, ez köti le az olvasót, és elengedhetetlen egy hős. Nem tagadhatod, hogy egy kiválasztott tipikus hős, és mivel a legtöbb kezdő író abból építkezik, amit lát, hall, olvas (ettől amatőr ugyebár), ezért ne csodálkozz, és ne ítélkezz. Valószínűleg az összes, piacra kerülő könyv írójának 90%-ának legeslegelső regénye ilyesmi, de valahol el kell kezdeni, nem igaz?

Neked mi volt az első sztorid?

2012. jún. 22. 23:44
 12/16 A kérdező kommentje:

Való igaz, hogy sok kiadott könyv is ilyen, de én azokat sem szeretem. És a főszereplőre gondoltam, nem a főgonoszra, hacsak a kettő nem ugyanaz. Nem arról van szó, hogy gonosszá kell tenni a főszereplőt, de pl. egy ilyen Julien Sorel féle karakter (Vörös és fekete) azért jó, mert mindenki azt hiszi, hogy gonosz, pedig semmivel sem rosszabb, mint bárki, csak neki olvassuk a gondolatit, míg Neked mondjuk nem.

Ne haragudj, de történeteimet nem részletezem itt. Lehet, képmutató hatást kelt mindezek után, de nem szeretném nyilvánosan leírni, főleg, amíg teljesen készen nincs.

2012. jún. 23. 03:06
 13/16 anonim ***** válasza:
Igaz, ami igaz. Tényleg elég képmutatónak tűnsz.
2012. jún. 23. 12:01
 14/16 A kérdező kommentje:
A legtöbb ember nem beszél a félkész alkotásáról. De eléggé eltérünk a témától.
2012. jún. 23. 13:25
 15/16 anonim válasza:

Így már értem a "gonoszt", habár nekem az ilyen karakterek sosem voltak gonoszak, rosszak, az esetek 90%-ában velük szimpatizálok, és szerintem mindenki más is, aki nem hipokrita, vagy túlontúl naiv.

Na mindegy, ez tényleg nem vitafórum, úgyhogy abba is hagytam. XD

2012. jún. 23. 19:42
 16/16 A kérdező kommentje:
Jó, én sem arra gondoltam, hogy a negítív szereplő a főhős, csak hogy a főhős egy antihős, vagy hogy természetes ember, hibákkal.
2012. jún. 23. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!