Hogyan lehetne a skizofréniát ábrázolni egy rajzon?
Üdv!
Azt a feladatot kaptam, hogy rajzoljak meg egy súlyos skizofréniás embert, de nem tudom, hogy hogy lenne a legjobb. Igazából ötletem sincs, hogy hogy mutassam meg a kép nézőjének, hogy a megrajzolt figura milyen beteg.
Ha van valakinek bármi ötlete, kérem írjon!
esetleg ha rajzolsz egy szép nyugodt arcot egészségeset, legyen egy teljesen kiegyensúlyozot átlagos ember. DE akürölötte a világ teljesen káosz, mintha egy betépett valaki szemén keresztül látnánk, mondjuk az utcát, buszmegállót vagy lakást család is lehet vagy járókelők körülötte, ruha foszlányok hajcsomók, testnedvek.
Mintha egy fordított világban lennénk, amikor az egyén nem beteg csak a körülötte lévő világ.
A gyerekek tanulják az iskolában a Nemzeti Dalt. A tanárnő mondja nekik, hogy másnapra hozzon mindenki valami tárgyat, ami a verssel kapcsolatos.
Másnap jelentkezik az egyik tanuló egy karddal. Kérdezi a tanárnö:
-Ezt miért hoztad?
-Mert "Fényesebb a láncnál a kard, jobban ékesíti a kart." - idéz a versből.
Egy másik tanulónál van egy lánc.
-Ezt miért hoztad?
-Mert "Fényesebb a láncnál a kard,jobban ékesíti a kart."idéz a versből.
Móricka is jelentkezik. A tanárnő szörnyülködve látja, hogy Mórickánál a Gyurcsány fényképe van.
-Hát ezt miért hoztad?! - fakad ki a tanárnő.
-"Sehonnai bitang ember,"
Rajzold le Gyurcsányt, néha tényleg úgy viselkedik, mint egy bolond! [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!