Hogyan lehetne a skizofréniát ábrázolni egy rajzon?
Üdv!
Azt a feladatot kaptam, hogy rajzoljak meg egy súlyos skizofréniás embert, de nem tudom, hogy hogy lenne a legjobb. Igazából ötletem sincs, hogy hogy mutassam meg a kép nézőjének, hogy a megrajzolt figura milyen beteg.
Ha van valakinek bármi ötlete, kérem írjon!
Valamilyen technikával egy rajzba kellene beletenni több arcot, de azért látsszon rajtuk hogy ugyanaz az ember, csak több személyiség, tehát a vonások ugyanazok, a mimika más. Ezeket kösse is össze valami.
Vagy egy arcot rajzolni aminek a két fele teljesen más - utalva ezzel a betegségre.
Remélem érthető voltam és tudtam valamennyit segíteni.
egy kétarcú embert ábrázolnék, de nem úgy hogy jó vagy gonosz, hanem mondjuk egy vidám arcú lenne az egyik fele, míg a másik egy teljesen más arcvonásokkal rendelkező lenne, kisé kattant arc kifejezéssel (pl japán mangákban amikor a főgonosznak ilyen kattant feje van azt nagyon eltudják találni) Nem azt mondom, hogy az a stílus legyen, csak így tudom kifejezni mire gondolok :D
Esetleg még egy maszkot maga elé tartó ember, de a maxnak teljesen más vonásai vannak, akár félig is maga elé tarthat egy letépett emberi arcot. Igaz ez egy kicsit elvont lehet, de szerintem jól kifejezi a skizofréniát. Nem kell gonosznak lennie, lehet egy magabiztos embernek, félén visszahúzódó másik énje is.
Tükör szerintem nagyon jó ötlet xD
Ugyanaz az ember néz vissza, csak mondjuk kicsit rém képe van.
köszönöm szépen, nagyon jó ötletek.
Ha tud még valaki, írjon!
A "többarcúság" azért nem illene bele, mert azt egy disszociatív személyiségzavaros (többszörös személyiségű) embernél lehetne alkalmazni. A skizofrénnek nincs több személyisége. A skizofrének hallucinálnak, téveszméik vannak, jellemzőek rájuk a furcsa mozdulatok és a furcsa beszéd, és a külvilággal való kapcsolata zavaros, ezért inkább elvonul előle.
Én úgy tudnám elképzelni, hogy a középpontban van egy ember goteszk testtartásban, és a végtagjai is, a háttérben pedig emberek sokasága van, de eltorzítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!