Illik-e Jézust így ábrázolni?
Mi bajod a csecsemőkkel és a haldoklókkal?
Szerinted minek kellene ábrázolni Jézust?
Csak egy példa: mennyivel jobb egy többszörösen elvált öltönyös jogász, vagy professzor vagy a mai értelemben vett nagyérdemű bármilyen embertípus, mint egy csecsemő, aki csupa bizalommal, tisztasággal tekint a jövőbe és jelenébe, ill. egy haldokló, szenvedő, aki olyan közel van a halálhoz, hogy visszanézve talán a legtisztábban látja a múltját?
Jézust többek között az emberi mivolta tette azzá, amivé vált. Híd volt ember és Isten között.
Ártatlan csecsemőként, szenvedő haldoklóként az emberi létével lehet azonosulni a hívők körében. Legalábbis szerintem.
Jézus valóságos Isten és valóságos ember egyszerre. Gyermekként is ábrázoljuk, hiszen ezzel mutatja, hogy értünk gyermekké, egészen kicsivé és kiszolgáltatottá lett hatalmas Isten létére, mindezt az emberek iránti szeretetből.
A keresztfán pedig azért ábrázoljuk, mert ezért jött közénk, hogy megváltson minket, és a megváltást a keresztfán vitte véghez, szintén az emebrek iránti hatalmas szeretetéből.
A kereszt ezért megváltásunk jelképe, a keresztények jele, Jézus szeretetének a tanúbizonysága.
Kedves 23:26 és 23:31 - az mind rendben van amit írtál, de kiskoromban amikor elmentünk az éjféli misére és nagymamám odavitt a betlehemi jelenethez, mondván "Gyere, megnézzük a kisjézuskát" sokáig akadály volt abban, hogy én még a megmentőmet lássam őbenne. Vagy ahogy megfeszítve szenved. Nem láttam benne a Tanítómat, akit követnem kell. Az a baj, hogy MINDIG így látom őt.
Nekem sokkal inkább az segített hogy Jézus mint ember Ács volt (Márk 6:3), kemény fizikai munkás a nevelőapja mellett, de mégis Isten Fia. Amikor ezt megértettem, feloldódott bennem ez az akadály és közelebb éreztem magamhoz őt és elfogadom a tanítását.
Nekem semmi bajom a haldoklókkal és a csecsemőkkel, kikérem magamnak ezt a rágalmat. Csupán arra szeretnék rávilágítani, hogy a Jézus Krisztus "helytelen" ábrázolásával az igaz hívő így nem az ő tanítására koncentrál ahogy azt Jézus akarná.
Van/Volt valakinek hasonló érzése?
És Jézus születését hogyan akarnád ábrázolni? Egy 30 éves férfi koronával a a fején kibújik az anyja hasából?
Ez megint egy jehovás álkérdés. Tisztában vagyok a "tanaitokkal" mert rám sóztak anno egy ilyen könyvet, de mélyen megvetlek titeket az ostoba kötekedéseitekért, hittérítéseitekért és azért, hogy nagy professzornak vagy teológusnak hiszitek magatokat, közben meg teljesen ki akarjátok forgatni a kereszténységet. Helyette pedig ezt a sz*rt odaállítani. Jobb lenne ha hazamennétek az erecbe inkább.
"... Az a baj, hogy MINDIG így látom őt. ..."
Nem értetted meg, mert ez is Ő.
Elmélkedj rajta még egy kicsit a teljes megértéshez és más nem adhatja szájadba a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!