Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Illik-e Jézust így ábrázolni?

Illik-e Jézust így ábrázolni?

Figyelt kérdés
Ha Jézus király és Isten Fia, akkor nem kellene rá úgy is gondolnunk? Avval hogy jászólban fekvő magatehetetlen csecsemőként vagy keresztfán szenvedő haldoklóként mutatják be, nem tiszteletlenség ez vele szemben? Gyerekként én is folyton így gondoltam rá, és szerintem ezzel elég komolyan romboljuk Jézus Urunk tekintélyét. Ti hogy gondoljátok?
2010. febr. 4. 22:50
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Azért ateisták az emberek mert a régi bölcsességeket és útmutatásokat az egyházak és vallási vezetők a saját szájízük szerint átdolgozták, és mintegy kizárólagos forgalmazó csak tőlük vehetnéd meg, és ők ítélkeznek feletted, ha nem nekik tetsző módon cselekednél.
2010. febr. 5. 23:23
 22/23 anonim ***** válasza:
62%

Kedves kérdező!

Egyetértek veled teljesen! Én felismertem, hogy ez nem "jehovás álkérdés", sajnálom, hogy mégis annak gondolta itt valaki!

Nem csak a születése és a halála volt nagy esemény, hanem amikor embereket gyógyított, tanított és főleg az, amikor FELTÁMADOTT!!!!!! A feltámadott Jézushoz kell imádkozni, nem egy vérző, gyengének tűnő ábrázolt kézzel csinált istenhez! Hol látod úgy, hogy ő ERŐS? HATALMAS ISTEN?

Mi lenne, ha a feleséged/férjed/gyermeked beteg, sápadt arcáról készült fotót hordoznád a pénztárcádba és azt mutogatnád? Pl:

Ez a Krisztike, itt épp náthás volt és lázas, verte a víz...

Vagy:

Ööö, ez itt a férjem, amikor épp megrázta az áram, beverte a fejét és elájult....

2010. febr. 5. 23:51
 23/23 anonim ***** válasza:
79%

Az utolsó válaszolóval értek egyet, nekünk hatalmas, győzedelmes Megváltónk van.

Problémám eleve az ábrázolással van. Szerintem ugyan is nem kellene ábrázolni Jézust, sem szép germán típusúnak, sem máshogyan. Az, hogy vannak képek róla, ki hogyan képzelte, erről most ne beszéljünk, tehát az, hogy van egy szemmel érzékelhető, látható kép az eltereli a figyelmet arról, hogy Jézust a lelki szemeinkkel kellene látni. Olyan ez, mint mikor a külsőt nézed csak meg és nem a tartalmat.

A karácsonyi kisjézuskázással sem értek egyet, mert nem az a lényeg benne. Ezekkel a dolgokkal a sátán ellopja az ünnepet, az örömöt, hogy adatott nekünk Megváltó.

Hasonló problémám van Mikulással is, az rendben van, hogy Miklós püspök rendkívüli ember volt, és az emlékét ápoljuk, de miért kell ehhez a maskara.? Miért nem azért adunk ajándékot a gyerekeknek, mert Miklós püspök is így tett és ők is adjanak majd , ha felnőttek a szegényebbeknek ?

Szerintem a szentek tisztelete sem abból áll, hogy hullarablóként egyes csontdarabkáikat díszbe foglaljuk és körbevisszük, hozsannázzuk. A tisztelet az lenne - szerintem - , hogy tanítjuk az életüket,példát adnak viselkedésből, helyt állásból, követendő lenne az életük.

2010. febr. 7. 08:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!