Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Illik-e Jézust így ábrázolni?

Illik-e Jézust így ábrázolni?

Figyelt kérdés
Ha Jézus király és Isten Fia, akkor nem kellene rá úgy is gondolnunk? Avval hogy jászólban fekvő magatehetetlen csecsemőként vagy keresztfán szenvedő haldoklóként mutatják be, nem tiszteletlenség ez vele szemben? Gyerekként én is folyton így gondoltam rá, és szerintem ezzel elég komolyan romboljuk Jézus Urunk tekintélyét. Ti hogy gondoljátok?
2010. febr. 4. 22:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem tök mindegy. =/ Nem úgy ábrázolják mikor éppen hapcizik, az kellemetlen lenne, de így nem.
2010. febr. 5. 00:32
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Mind a születését, mind a halálát fontos ábrázolni.

1. Az egyik a megtestesülés hatalmas titka miatt. 2. A másik pedig a kereszten való váltságáldozat miatt, amiben a megváltás áll..

A Megtestesülés, az Inkarnáció, legalábbis számomra, egy felfoghatatlan, már-már abszurd lépés Isten részéről. Gondolj csak bele! A végtelen, örök Isten, akinek a világmindenség, beleértve az egész Földet, a Nappal, a Tejútrendszerrel, a ki tudja milyen messze fekvő csillagokig és galaxisokig, mind végtelenül kevesebb mint az ember körme alatt lévő kis kosz, és hogy ez az Isten fogja magát és beletestesül mindenestül egy kis faluban élő izraeli leányba, és kisgyermekként megszületik. Ez nem felfoghatatlan?! És mindezt miért? Hogy a porszem embert, aki visszaél állandóan Isten szeretetével, felemelje, megszentelje, és dicsőségében részesítse. Ezek után, ha ebbe belegondol az ember, szerintem teljességgel felesleges azon töprengeni, hogy miért úgy tette ezt Isten, ahogy tette.

2010. febr. 5. 00:55
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ezek az ábrázolások, pont ez a kettő fejezi ki legplasztikusabban az emberré válást. hogy ő az a kisgyerek is, és ő szenved a kereszten is, és a kettő között van egy emberi élet, bánattal-örömmel együtt, amit ő önként vállalt. az áldást osztó vagy gyógyító Jézus ábrázolása az Isten-voltát hangsúlyozza inkább.
2010. febr. 5. 00:55
 14/23 anonim ***** válasza:
34%

Valahogy nem gondoltam hogy kell nekem egy megmentő vagy egy tanító, így nem igazán tudom átérezni a problémádat.

Mondjuk hogy a kérdésedre is válaszoljak, ahogy valaki korábban felvetette. Jézus egész munkássága és élete azon az elven alapult hogy viseljük a szenvedést és legyünk jámborak. Tudod, ez a kenyérrel való dobálózás meg a másik orcád odatartása. Így ha nem a szenvedő megfeszített embert ábrázolnák, az nem lenne olyan hiteles.

2010. febr. 5. 01:15
 15/23 anonim ***** válasza:

A mi papunk Jézus halálával és megváltásával kapcsolatban azt szokta mondani, hogy Jézusnak egy csepp vére is megválthatta volna az emberiséget, ami egy szálka miatt sercen ki az ujjából ács munka közben. Magához a megváltáshoz elegendő lett volna ennyi, minden komolyabb szenvedés nélkül. A kereszthalál nem azért volt, mert az volt az egyetlen út, hanem azért, mert a nagylelkűségét, a szeretet és engedelmesség végtelenségét akarta ezzel kifejezni, hogy a szeretet nem ismer határt, és mivel Szent Pál szeretethimnusza szerint legfontosabb dolgunk a szeretet, erre kell törekednünk nekünk is. Nem válogatott, nem fújt visszavonulót, nem állított maga elé korlátokat, elment a végletekig.

A tanításaira meg ott van az a sok egyéb, amit a tanítás éveiben tett, az ács is, de a hegyi beszéd, a kenyérszaporítás, a háborgó víz lecsendesítése, ezekről is vannak művészeti alkotások. Persze kevesebb, de ezt már az alkotók tudnák megmagyarázni.

2010. febr. 5. 07:17
 16/23 anonim ***** válasza:
29%
Az a baj,hogy a keresztre feszített Jézuskép sok gyereket igencsak riaszt!Így azt tanácsolnám,van Jézus arcáról egy szentkép,amin csak a feje látható,és épp mosolyog!Na az az igazi Jézus!!Azt kéne mindenkinek Jézusként tudni,nem a kereszten szenvedő véres embert látnák!!!
2010. febr. 5. 07:52
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Nos, ahogyan látom nem mindenki van tisztában a dolgokkal!

Jézus azért jött a földre Mert igy az Ö

halála által kaphatunk örök életeT

Ahoz hogy ezt megértse valaki Bibliát is kellene olvasni!

"Mert Isten ugy szerette a világot hogy az egyszülött fiát adta értünk, hogy aki hisz Ö benne, el ne vesszen hanem örök élete legyen!"

Sokan a keresztre feszitett Jézusshoz imádkoznak ami egyértelmüen bálványnak számit! A villamos szék is egy kivégzö eszköz akkor mért nem imádkoznak ahoz is???

A keresztfa is csak egy kivégzö eszköz volt akkoriban amire Jézus is felkerült! DEEEE!!! Jézus nem maradt a fán! Ö feltámadt a halálbol és ÉL!!!!!! Ezért miért bálvánhoz imádkoztok? Miért egy halotthoz, aki a kereszten log???? Én az ÉLÖ Istenhez imádkozom nem bálványokhoz, mert azt az Isten nem szerti!!!

Tizparancsolatban is benne van, hogy ne csinálj magadnak faragott képeket....

2010. febr. 5. 15:54
 18/23 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzá tennék hogy Jézus kis korábban is folyton a zsinagogákban volt, hogy hirdesse Istennek a beszédét....És szerintem nem az határozza meg hogy hol született, hogy milyen és miért ilyen egy király! Nekem az a fontos és én azt tartom szem elött hogy a Király meghalt értem és feltámadott! Ráadásul Ö általa kaphattam örök életet. Már a világiak mind azt nézik hogy ki a gazdag és ki a szegény....ha szegény vagy leköpnek sajnos....Lehet szegény vagyok, és inkább leszek az de tudom hogy a szivem az Uré, és Ö nem azt nézi, hogy milyen vagyok kivülröl!
2010. febr. 5. 15:58
 19/23 anonim ***** válasza:
Amúgy Jézus király volt?(nem akarok tudatlannak tűnni,de ténylegnem tom..nem vagyok vallásos..)
2010. febr. 5. 16:38
 20/23 A kérdező kommentje:

Az a helyzet, hogy ti egy érett keresztény fejével gondolkodtok és eleve azt látjátok a megfeszített vagy megszületett Jézusban, amit látni akartok - és amit most már én is látok. De a mai "ateista" generációba belenövő fiatalok mit látnak ebben?

Jó hogy ezt néhány válaszoló felismerte és köszönöm a hozzászólásaikat!

Ja, és csak azért mert elgondolkodtató a kérdés, nem kell mindjárt jehovás álkérdést feltételezni mögötte. Ez tök úgy hangzik mintha csak a jehovások tennének fel értelmes kérdéseket, ami szerintem sértő más komoly keresztényekre nézve.

Amúgy igen, Jézus a mi Királyunk.

Lsd: Ján 18:37; ApCsel 17:7; Dániel 7:13,14; Jel 1:5

2010. febr. 5. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!