Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen lett a rajzom?

Chewbaccaa kérdése:

Milyen lett a rajzom?

Figyelt kérdés
Az alap rajzot kézzel/vonalzóval rajzoltam. ( [link] Úgy gondoltam, hogy ha má egyszer photoshoppal kezdtem el foglalkozni, miért ne fejezzem be ott. Néhány épületet levettem belőle, mert szerintem nem passzolt oda. Építő kritikát szívesen fogadok, és tanácsaitok alapján a következő képemet úgy rajzolom majd :) Itt a végeredmény: [link] <<< Előre is köszi a válaszokat, remélem azért tetszik valamennyire :D u.i.: amolyan mesés hangulatot akartam vele teremteni (The Simpsons vagy Family Guy-os stílus lett szerintem). 3 pontos perspektívában rajzoltam az egészet, rengeted layer-el és segédvonal segítségével. (Azthiszem ez a ps előnye :) )
2012. jan. 6. 23:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Nem szoktam PS-ezni, még 2 éve volt egy meddő 2 hetes kis tanulmányom ezügyben. :D

A háttérben az épületek nézendőek. Tehát pl a legszélső épületednél nem csak az oldalára és a másik ház ház által vetett elülső árnyékot teszed, hanem kidolgozod rendesen az összes árnyékot. Nem tudom elmagyarázni, bocsi, béna vagyok ehhez (én kézzel rajzolok, színezek), nézd meg a képen az épületeket. :)

[link]

[link]

[link]

2012. jan. 7. 00:44
 12/21 anonim ***** válasza:

Bár rajz tagozatos voltam, ettől függetlenül nem érek hozzá. :D

De nekem a perspektíva valahogy nagyon nem oké.

A vonalaknak (tehát pl. a jobb/baloldali házak tetejének, az ablakoknak, stb) egy távoli pontban kellene találkozniuk, nem? Ezesetben a 2 út végénél.

Vagy lemaradtam valahol általános iskolás szinten, és ez is oké így?

Amúgy ha most kezdted, egész jó, de tényleg kicsit paintes. :)

2012. jan. 7. 01:15
 13/21 A kérdező kommentje:
Nem maradtál le alapsuliban :D Elég közeli perspektíva pontokat választottam, és van néhány elcsúszás, de meglepően sok illúziót okoz a kép. Rajzolás végén megénztem messzebbről a képet és WOW :D elég fura, de viszont ha vonalzóval megnézem, akkor jól kijön nagy része. a jobb oldali perspektíva pont az az út végétől kicsit bejjebb van az út mentén. Sajnos ötletem sincs, hogy a paintességen hogyan tudnék javítani :/ sajnos az előző válaszolóm linkjeiből nem sokat állapítottam meg. De igyekszek keresgélni hasonló képeket, és elnézni trükköket :)
2012. jan. 7. 01:22
 14/21 anonim ***** válasza:

Igen, de akkor az útnak is abba a pontba kellene mennie. :)

Persze el lehet tőle vonatkoztatni, ez a műveszét. :D

Picit belepiszkáltam, feltehetem kepfeltoltes.hu-ra? :)

2012. jan. 7. 01:37
 15/21 A kérdező kommentje:
Ugye figyelembe vetted hogy 3 pontos perspektíva? Egyébként miért akarod feltenni? Ja és még annyi megjegyzésem van, hogy talán a mesésség miatt a túl egyszerűség, mert valamikor ha nagy leszek (amúgy 1 vagyok ideje lenne belekezdeni) valami animálással szeretnék foglalkozni. Valami egyszerűbb meséket vagy ilyesmi kisvideókat csinálni
2012. jan. 7. 01:40
 16/21 anonim ***** válasza:
Hát hogy megmutassam, hogy mivel tudnád elérni, hogy ne legyen paintes.
2012. jan. 7. 01:44
 17/21 A kérdező kommentje:
Ja, oks :) feldobhatod, de akkor ide kérném tőled a válaszokat, vagy legalább linket :) megköszönném.... vagy pü-ben is elég :)
2012. jan. 7. 01:56
 18/21 anonim ***** válasza:

Milyen válaszokat? :)

Nekem most tanulnom kell(ene) a vizsgáimra, szóval nem nagyon érek rá őszitnén szólva. :D

De ha vége a vizsgaidőszaknak szívesen segítek. Cirka 1 hónap. :P

2012. jan. 7. 01:58
 19/21 anonim ***** válasza:

[link]

Ezek a tónusok nagyon nem illenek össze, szóval ne egybe nézd a képet, hanem külön-külön az ötleteket. A fű sem a legjobb, csak egy példa arra, hogy ne legyen egyszínű.

2012. jan. 7. 02:01
 20/21 anonim ***** válasza:
Meg ezeket a tónusokat is csak rádobtam 1 lépésben. 6-15 lépéssel sokkal profibbak természetesen. ;)
2012. jan. 7. 02:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!