Milyen lett a rajzom?
Ezt úgy nézzétek, hogy életem első rajzai közé tartozik. Tudom, hogy nem szép, csak annyit szeretnék kérdezni, hogy mit kéne rajta javítani,mert van mit rajta bőven.Előre is köszönöm a segítő válaszokat.
Gondolom képről rajzoltad, no jöjjön előbb a rossz. Ilyen szeme senkinek nincs - nem tudom, milyen volt az eredeti képen. Ez a szem hatalmas, és a szemhéjnak nincs vastagsága.
Az orra túlságosan turcsi lett, és nincs összefüggés az orr és a takonyeresztő árok között. A szájnak nem szabad kontúrt rajzolni, kivéve, ha tényleg ki van húzva valamivel. A hajnak elég fura a kinézete, teljesen jó a textúrája akkor, ha ez egy számítógépes játék karakter, de nagyon rossz, ha egy élő ember. A tónusok finomak, viszont inkább vonalkázással, satírozással tónusozz, ne maszatolva.
Akkor a jó jön. Első rajznak szerintem fantasztikus. Ha komolyabban is érdekel a rajzolás, ajánlom Szunyoghy András Rajz ABC című könyvét. És máskor ne 3D-s karaktert másolj, hanem fényképet, de ne agyonretusált sztárt, hanem inkább öreg bácsikat meg néniket!
hát figyelj, ahhoz képest, hogy az első, igazán jó!De kezdjük az elején,hogy tudnál jobb lenni.
kezdj csendéletekkel. Ne képről,hanem beállításról! Ügyelj a kompozícióra, a tónusértékekre. Játszhatsz egyszer a színekkel, a lap méretével. Figyeld meg az arányokat, irányokat.
Aztán belekezdhetsz a portrébe-sajnos élő modellek után,d először képekről csinálhatsz pár rajzot, be ne égj majd!- . Ezt majd csak akkor ha már nagyon jól megy majd minden, látványelv után.
Kicsit lehetne tónus gazdagabb a munkád, az arányok, a formák, a tónusozáson kellene javítanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!