Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Névötleteket kérhetek? Fontos!

Névötleteket kérhetek? Fontos!

Figyelt kérdés
Egy könyvet írok, egy szellemről szól, nem egy ilyen horror, de mítikus témájú könyvek közé sorolnám, kicsit alkonyat stílusú, csak történnek is benne dolgok, a főszereplőnek még mindig nem találok nevet, pedig már a 6. fejezetnél tartok. Létszi segítsetek, mondjuk nem tud valamelyikőtök egy olyan nevet, amelyik szellemet jelent, vagy eltévedtet, vagy valami ilyesmi, ami ilyen hangulatú, nem is muszály, hogy ezt jelentse, csak jó lenne.
2011. nov. 30. 18:39
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Noss most találtam két nevet, amik nekem nagyon tetszenek, szeretném megtudni, hogy szerintetek melyik a jobb, és hogy melyik illik jobban a könyvemhez.

Alice

Jelentése: nemes, harcos, Isten az én esküvésem, bölcs.

Heidi / Adelheild ( Heidi lenne a beceneve )

harc, kedves, nemes fény, fénylő alak, fénylő személy

2011. dec. 18. 17:41
 12/22 anonim ***** válasza:
Nekem az Alice jobban tetszik, de az Adelheid különleges hangzású, olyan "kardot ragadó kis hölgy" jut eszembe róla, mint amilyen Jean D'arc volt, vagy pedig egy holland fapapucsos szőke leány. :P
2011. dec. 18. 17:53
 13/22 anonim ***** válasza:

Bocsi, de ha névtipped sincs magadtól, akkor hogy fogod érdekesre megírni azt a könyvet? Attól, hogy van 1 jó sztori valaki fejében, még nem jelenti, hogy meg is írja remekműre. És az írás akkor lesz érdekes, ha az író kisujjból írja, szóval nem görcsöl rajta. Ha 2 hétig szenved valaki 5 oldallal, az az olvasónak is átjön, és nem fogja tudni gördülékenyen olvasni a könyvet, mert túl erőltetettnek fogja érezni a cselekedetsorozatot.

Kajak megírtál 6 fejezetet név nélkül? Ohhhh

Ha ennyi idő nem volt elég névre, akkor fölösleges tőlünk várni a jó nevet. Nem ismerjük a sztorit. Ha te egy vadulós szellemről írsz, nem jó az a szelíd név amit adnék, és fordítva. Nem tudjuk, mi a belső vonulata a műnek. Az érzelemvilága hogyan lett elkapva, a hangvétel, stb...

Hidd el, nem cikizésből írom, hanem tapasztalatból.

És nem kell feltétlen olyan név, amiről egyből levágjuk, hogy szellemről van szó. Ha bíznál magadban, már döntöttél volna. Tőlem aztán emberi neve is lehet 1 szellemnek, ha iszonyatosan jól van elcsípve a stílusa a könyvnek, akkor a pár oldal után úgy is egy szellemhez fogom társítani a nevet.

2011. dec. 18. 18:00
 14/22 A kérdező kommentje:
én is így vagyok vele, schwiczi az Alice kicsit jobban tetszik, de az Heidi valahogy jobban illik a karakteremhez, úgyhogy szerintem Adelheid lesz a végleges, és kedves akárki is vagy aki az utolsó bejegyzést írtad, hidd el van annyi tapasztalatom, hogy tudjam, ha valakinek nincs érzéke a nevekhez attól még lehet jó író, és hogy jött ez, hogy görcsölök a könyvön, abszolút semmit sem szoktam a könyveimen "görcsölni", csak beleélem magam a történésekbe, és mire észbe kapok már kész is egy fejezet, amugy meg nem tom neked honnan van annyi "tapasztalatod", de létszi máshol kamatoztasd, ja és ezt se vedd cikizésnek jó? Köszi!
2011. dec. 21. 19:03
 15/22 anonim ***** válasza:

Nem vettem cikizésnek :) Csak indulatból írtál. Az megint más dolog.

Nem fogok hencegni azzal, hogy ki vagyok,a könyveim elég nagy ismertséget kaptak ahhoz, hogy valószínűleg te is ismersz egyet kettőt közülük. Ha nem kérsz a segítségből, akkor bocsi. Egyébként van már szerződésed kiadóval? Ha gondolod, tudok segíteni, hogy hol érdemes próbálkozni (ahol nem fosztanak ki anyagilag fölöslegesen, és reklámot is kaphatsz). Nem erőszak tárgya az írás. És végtére abban egyetértünk, hogy mindenkinek az a jó írásmód, ahogyan ő maga látja a világot. :) Puszi, és remélem egyszer kezembe kerül a könyved. Egy picit azért kíváncsi lettem, nem tagadom.

2011. dec. 23. 18:38
 16/22 A kérdező kommentje:

hű nem tudom ki vagy, de elküldhetek egy részletet a könyvemből, csak azért, hogy megmond, van e valami tehetségem a dologhoz, vagy hagyjam a fenébe az egész írósdit, és bocsi, télleg egy kicsit indulatból írtam, csak kicsit rosszul esett... amugy nem hinném, hogy bármelyik könyvkiadó szerződést kötne egy tizenháromévessel...

Amugy úgy mindenkinek, valakinek van ötlete, hogy mien vezetéknév illene az Adelheidhez/Heidihez?

2011. dec. 23. 22:00
 17/22 A kérdező kommentje:
Kedves valaki, aki nem tudom, hogy ki vagy, de már több üzenetet is küldtél, szóval azért írom most ezt az üzenetet, mert visszaolvastam a leveleket, és nekem úgy jött le, hogy azt lehet hinni, hogy azért váltottam normális hangnemre, mert lehet, hogy híres vagy, szeretném tisztázni magam, hogy nem ezért, hanem mert az első levél egy kicsit lekezelő volt, viszont a második már inkább kedves hangnemű, és szeretném, ha úgy vennéd, mintha azt az első levelet nem írtam volna, létszi segíts nekem, ha kell tanácsokkal, mert én nagyon kezdő vagyok, semmit sem tudok az írásról, csak leülök a gép elé és írom, ami jön, ezt nem nagyon tudom elmagyarázni, olyan, mintha a könyvem a saját kis világom lenne, és amikor írom, akkor benne élek, úgyhogy létszi segíts nekem, mert az első leveledet visszaolvasva, úgy láttam, hogy te érted ezt, és még e mellett értesz is valamit a dologhoz
2011. dec. 25. 23:01
 18/22 anonim ***** válasza:
Szia, nem küldtem üzeneteket, csak 2 kommentet, ez a harmadik. De üzenetet nem írtam privátban. És segítek, ha gondolod, de akkor menjünk át email-ezésbe inkább. Azt nem látja mindenki. :-)
2011. dec. 26. 15:58
 19/22 A kérdező kommentje:

köszi

Egyébként úgy mindenkinek, létszi segítsetek, milyen vezetéknév illik az Adelheidhez / Heidihez ?

2011. dec. 26. 19:01
 20/22 A kérdező kommentje:
Elküldtem két részletet privátüziben, tétszi megnézed?
2011. dec. 29. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!