Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Értékelnéd a rajzomat?

Értékelnéd a rajzomat?

Figyelt kérdés

Szia mindenki

Még csak kezdõ rajzos vagyok, van ami jobban megy, van ami kevésbé. Kockát kellene rajzolnom, de nincsen szabályos kocka modellem ezért a hangfalamat használom modellnek :)

[link]

Örülnék, ha rajzosok válaszolnának mit fejlesszek, mennyire jó vagy rossz :) Minden kritikát elfogadok :))

15/L

2011. nov. 26. 19:05
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
46%
Az, hogy a függőleges vonalak párhuzamosak, az jó. Az, hogy a legközelebbi függőleges a leghosszabb, a legtávolabbi a legrövidebb, az is rendben van. A horizontális vonalaknak pedig össze kell tartaniuk egy képzeletbeli távoli pontba. Mivel felülről, és kissé bal oldalról látjuk a testet, én úgy látom az arányok megfelelőek. Talán a távolabbi felső csúcsot vinném még egy picit lejjebb.
2011. nov. 26. 20:04
 12/25 A kérdező kommentje:

öhmm...Kedves 80%-os...Én eddig is sejtettem, hogy ezen az oldalon komplett idióták vannak többségben, de ez már tényleg egy kicsit súlyos.

Szerintem szedjél le egy könyvet rajz témában (pl Drabant András rajz alapjai) mind a kockával kezd, modell alapján kell lerajzolni, sőt jobb iskolákban is modellről tanulják a kocka rajzolását.

[link]

Tessék ezt is olvasgathatod.

2011. nov. 26. 20:04
 13/25 anonim ***** válasza:
20:00 Ez jóóó:DD
2011. nov. 26. 20:06
 14/25 A kérdező kommentje:
Egyébként a klasszikus modell szerint hónapokig rajzoltatnak téglatestet/kockát egyébb dolgokat mert ez mindennek az alapja ;) Csak szerettem volna egy szakavatott tanácsát kikérni :) A vonalaimon még kell fejlesztenem ezzel tisztában vagyok :) Van aki úgy húz egyenest kb mintha vonalzóval csinálná.
2011. nov. 26. 20:06
 15/25 anonim ***** válasza:

1. A rajzkönyv mellett nem árt, ha a helyesírási szótárt is lapozgatod.

2. 15 éves létedre elég nagy a szád, sokkal nagyobb, mint a tehetséged.

2011. nov. 26. 20:43
 16/25 A kérdező kommentje:

Nem értelek téged :(

Te kezdtél el oltani (nem, ez nem kritika volt). Azt se tudod miről beszélsz ez már látványos (olyan alap rajztanítási dolgokba kötöttél bele, hogy az teljesen vicc kategória. Remélem az általam linkelt dolgok már felnyitották a szemed)

Ugyanis ahogy láthattad, igen! Bizony kockát modellről tanulunk meg rajzolni, és igen mindenhez még egy almához is modellt használunk :D Sőt, később művészetin is MODELLRŐL rajzolunk, nem pedig fejből. Mindegy. Ez pedig nem egy kész rajz nyilván ez feltűnt neked is, csupán csak arra voltam kíváncsi, hogy a perspektíva szabályainak megfelel e.

2011. nov. 26. 20:56
 17/25 A kérdező kommentje:

"1. A rajzkönyv mellett nem árt, ha a helyesírási szótárt is lapozgatod.

2. 15 éves létedre elég nagy a szád, sokkal nagyobb, mint a tehetséged."

Ez a két érved meg szimplán nevetséges. Elösször jössz itt a baromságaiddal, letámadsz, hogy minek modell kiröhögsz, majd miután belinkelem, hogy bizony ezt így kell lerázol egy ilyen szánalmas beírással....

2011. nov. 26. 21:03
 18/25 anonim ***** válasza:
Rajzos vagyok! A függőlegesed nem függőleges, a bal oldal távolabb van ezért kisebbnek, rövidebbnek kéne látni. A lapot töltse ki a kép, különben is könnyebb nagyobb méretben.
2011. nov. 26. 22:25
 19/25 A kérdező kommentje:

Nagyszerű! Köszönöm, végre valaki aki megértette a problémát :))))

Hálás vagyok a kommentedért :) Egyébként van ami sokkal jobban megy (pl portrét egy képről egészen jól tudok rajzolni. Persze ott is sokat kell fejlődnöm, de jobban megy mint a térbeli testek rajzolása. Persze ezen is lehet segíteni árnyékolással stb.. de pont azért így tettem fel, hogy a vonalakat lássátok.)

Mit gondolsz hogyan lehetne ezt fejelszteni?:) Rajzoljak sok térbeli cuccot (pl asztal, szék stb..)

2011. nov. 26. 22:38
 20/25 A kérdező kommentje:
Elvileg amúgy a szemlélőnek bal oldali része van közelebb, a jobb messzebb, de ezt rosszul érzékeltettem :/
2011. nov. 26. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!