Az éneklést meg lehet tanulni?
Mármint tudom hogy jó hanggal születni kell, de akinek pl átlagos a hangja (mint nekem) az meg tud tanulni tisztán, szépen, hibátlanul énekelni hogy akár énekes is lehessen belőle?
Csak elgondolkoztam ezen a pályán, tudom nem egyszerű de szeretek énekelni, igaz hamis vagyok nagyon meg átlagos hangom van :S de lehetséges megtanulni vagy ilyennek születni kell?
Az énekesi pálya engem nagyon érdekel.:) Ezzel azt is akarom mondani hogy nem klasszikus zenét szeretnék énekelni hanem ilyen mai stílusút, popot stb.
13:34-as vagyok ismét.
1 év szerintem kell,hogy szépen igényesen tudd használni a hangodat,de legalább egy 8-10 hónap :)... Én is előképzettséggel mentem oda mégis őszig nem nagyon kéne használnom magam,és egy év múlva meg már kiteljesedhetek,és akkor jöhetnek a bonyolultabb technikák,hangmagasságok. ez lett nekem mondva :)
Hát,megélni nemtudom mennyire lehet belőle Magyarországon(Ganxsta is 4-5 zenekarba van és mégis csóró),de én élvezem,így hobbi szinten.mi is próbálunk kitörni,de egyelőre csak kis színpad. :)
13:34-es fogoly ismét.
milyen a musical énekes?
amúgy én olyan énekesekre gondoltam mint pl az Eurovízión.:)
megpróbálni mindenféleképpen meg kell!!maximum nem sikerül,de akkor is elmondhatod h megpróbáltad!
de ha nagyon szeretnéd,biztosan sikerülni fog!;D
Én egész jó adottságokkal rendelkezem.. majdnem vastag csaba magasságom van (külömbség max 1-2 hang) de tisztán énekelni nemkönnyű.. h mindig minden hang helyén legyen, belelehet bakizni, ehez évek kellenek h szinte tökéletes legyen.. nekem elég sokan mondták , h menjek tanárhoz ilyenek.. meg énekesi karrier, majd ha leérettségiztem akkor fogok magánénekre járni, addig itthon gyakorolgatok gitárjaimmal...
kérdésre visszatérve, sztem ha nincs hallásod, nem tudsz megtanulni tisztán énekelni, meg azért jó ha hang is van hozzá... ja és technikákkal szépítheted a hangod: rekesztés , vibrato....
16/F
Húh... Hát én ismerek olyan lányt, aki járt énektanárhoz, és csodálkoztam rajta, hogy a tanár nem rohant ki sírva a teremből. Akkor sem volt hallása, és most sincs. Pedig nagyon kellemes a beszédhangja, csak egészen nást hall belül, mint mások kívülről.
Én csak zenetanár(ok)hoz jártam, de ott is követelmény volt a tiszta éneklés (nameg a hallás). Többen tanítottak volna közülük énekelni, pedig szerintem nekem is csak "átlaghangom" van.
Tehát lehetetlen nincs ilyentéren... Csak elég rizikós: először is legyen nagyon jó hallás... Aztán ha már pop-ra gondoltál, akkor a külsőségek (néha még fontosabb is, lásd:mai "pop-sztárok"), összeköttetések/ismerősök, és rohadt nagy mázli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!