Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Az éneklést meg lehet tanulni?

Az éneklést meg lehet tanulni?

Figyelt kérdés

Mármint tudom hogy jó hanggal születni kell, de akinek pl átlagos a hangja (mint nekem) az meg tud tanulni tisztán, szépen, hibátlanul énekelni hogy akár énekes is lehessen belőle?

Csak elgondolkoztam ezen a pályán, tudom nem egyszerű de szeretek énekelni, igaz hamis vagyok nagyon meg átlagos hangom van :S de lehetséges megtanulni vagy ilyennek születni kell?

Az énekesi pálya engem nagyon érdekel.:) Ezzel azt is akarom mondani hogy nem klasszikus zenét szeretnék énekelni hanem ilyen mai stílusút, popot stb.

2011. máj. 17. 18:41
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
18 éves vagyok, amúgy . 18/f
2011. máj. 17. 18:45
 2/19 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele..átlagos hangom van, mikor még jártam énekkarra attól nagyon sokat változott a hangom, én is meglepődtem mire vagyok "képes", azóta nagyon ellaposodtam...de jó lenne kipróbálni magam hogy mit tudok:( 18/l
2011. máj. 17. 19:00
 3/19 A kérdező kommentje:
és a hang hangzása is megváltozik ha valaki megtanul tisztán jól és nem hamisan énekelni?:O
2011. máj. 17. 19:09
 4/19 anonim ***** válasza:
Hát nekem teljesen más volt..mikor naponta énekeltem azt össze se lehet hasonlítani a mostani helyzettel..^^"
2011. máj. 17. 20:46
 5/19 anonim ***** válasza:
80%
Minden ember meg tud tanulni tisztán énekelni. A tobbi már adottság kérdése.
2011. máj. 17. 21:00
 6/19 anonim válasza:
100%

Ha elkezded,már első két óra után érhetsz el eredményt.

Én 2 órán voltam eddig.Azelőtt sem volt rossz hangom,ki tudtam énekelni szép dolgokat de azért fárasztó volt,mert úgy csináltam,ahogy nem nagyon kéne és ezért elmentem tanárhoz,megmutatta a mellhangot,jó sokat skálázunk,növeljük a tüdőtérfogatot,légző gyakorlatozunk és kiderült hogy magas tenor vagyok,amire nem is gondoltam volna :).össze sem lehet hasonlítani a két érzést,viszont úgy még nem tudok "Michael Kiske" féle csodákat énekelni.

Szóval az éneklést is meg lehet tanulni,de adottsággal 4X könnyebb és gyorsabb a haladás. Ja és hamis hang nincs,csak rossz hallás!

Béke.

2011. máj. 18. 13:34
 7/19 A kérdező kommentje:
Az adott ság alatt én azt értem hogy aki már úgy született hogy kellemes vagy nagyon szép hangja van. Tehát akinek átlagos hangja van mint nekem átlagos képességekkel, annak kb mennyi időbe tellene nagyon jól megtanulnia énekelni hogy akár énekes is lehessen belőle?
2011. máj. 18. 15:20
 8/19 anonim válasza:

13:34-as vagyok.

Változó!

Szerintem az alapokat szépen megtanulni 1 év kb(ez azért nagyon átfogó,szóval sokat fogsz így is tanulni,nagyon sok dolgot először,apránként!).

És szvsz rohadtul megéri,ha ez a célod. Olyan mint a testépítés nem leszel izmos,formás 2-3-4 után,csak elkezdesz jó irányba haladni afelé! A jó munkához idő kell.

20/f (ezt mindig lehagyom)

2011. máj. 18. 16:50
 9/19 A kérdező kommentje:
Tényleg megéri? Mennyire?:O Vagy ezt kicsit gúnyosan mondod?:) Amúgy az alapokat megtanulni nem 1 év, kevesebb, 1 év azoknak kell akik nagyon nehezen tanulnak, én viszonylag könnyen tanulok.
2011. máj. 18. 17:34
 10/19 anonim ***** válasza:

engem is el kezdett énekelni az énekesi pálya!szerintem biztosan meg lehet tanulni(főleg jó énektanárral)!a helyzetemből kiindulva mondom ezt:amíg mindennap énekeltem sokkal jobban ment és már kezdtem rájönni a hibáimra!mostanában nincs túl sok időm erre és ezt érzem a hangomon is!:)

Sok sikert kívánok neked!(és kitartást is) :D

egyébként milyen dalokat szoktál énekelni?

2011. máj. 18. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!