Kaphatok őszinte véleményt a rajzaimra?
Szükségem lenne hozzáértő és laikus emberek őszinte, kendőzetlen véleményére egyaránt, hogy megtudjam, hányadán állok, van-e értelme ezzel foglalkoznom, fejlesztenem magam, vagy alapvetően csak az időmet pazarlom.
A közösségi média semmit nem ér ilyen téren, ott az esetek bő 99%-ában csak a szokásos üres, jópofizós dicséretek (általában ugyanazon pár embertől) meg persze az ignorálás megy.
Linket a profilomhoz privátban tudok küldeni.
Vagy esetleg, más dolga is van az embereknek. Nem itt lógnak 0-24, esetleg még nem is látták az üzit. Vagy nem akarnak elhamarkodott ítéletet mondani. Stb. Ezer lehetőség van, a te bajod csak neked sürgős. Légy türelmes kicsit.
Én például válaszoltam, de mivel már láttam a képeket és azt hiszem kimerítően megbeszéltük, nem kezdtem előlről. Olvasd vissza amiket pár hete írtam, elég sok támpontot kaptál.
A legnagyobb bajod a krónikus önbizalomhiány és kishitűség. Ezen mi nem tudunk itt segíteni, akármit írunk.
Továbbra is azt mondom: keress munkát, pszichológust, a rajz meg legyen egyelőre hobbi. Rajzolj sokat, akkor fejlődsz. Szard le a social mediát, meg minden mást is, csak csináld.
Ja és, ha elfogadsz egy elfogult tanácsot: ne digitálisan rajzolj. A ctrl+Z helyett tanuld meg kezelni a hibákat, tökéletlenségeket. Papír és valami olyan eszköz, amit nem lehet nyom nélkül radírozni. Az első 20-50-100 között nem lesz "tökéletes", csak néhány "na ez szuper", jópár "egész jó", viszont rengeteg "na ez most nem lett jó". Azokból tanulsz, másnap szépen újra megnézed és egy másik színnel megjelölöd a hibákat, egy harmadikkal pedig a jól sikerült részeket. Modell után rajzolj minél többet, itt a jó idő, irány ki! Épületrészlet, falevél, virág, hattyú, kavics, szobor, fagyikehely, a világ a műterem! Attól meg ne félj, hogy meglátnak közben, a kutyát nem érdekli, hogy mit csinálsz.
Kedves, Kérdező!
Szeretettel várom munkáidat.
7-es... Látom ismét itt vagy egy másik kérdés alatt és ugyanazt írod, mint a madarat rajzolónak.
Ki gázolt beléd ennyire, hogy ilyen rosszindulattal írsz kb mindenhova?
Úgy, hogy semmi közöd nincs a művészetekhez...
Hétvégéig nem fogok tudni reagálni az üzenetekre, illetve a kommentekre. Az eddig válaszokat, javaslatokat nagyon szépen köszönöm! :)
Ettől függetlenül, akinek adós vagyok/leszek linkkel, vagy válasszal, akár itt, akár privátban, azoknak természetesen később még majd írni fogok.
Egyébként nem tudom ki pontozgatja le a normális választ adó kommenteket (én a már említett nyilvánvaló trollokon kívül mindenkit felpontoztam), mindenesetre kívánom neki, hogy ennél jobb szórakozása ne legyen az életében. :)
Egyúttal a többieknek is javaslom, hogy ha netalántán visszajönnének, ne etessétek őket, az ilyenek szándékosan és rutinból provokatívak és rosszindulatúak, nem érdemelnek figyelmet, legfeljebb egy jelentést a moderátorok felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!