Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Megmutassam a rajzomat akkor...

Megmutassam a rajzomat akkor is, ha nem remekmű?

Figyelt kérdés
Nem merem már erre az oldalra kirakni képet. Mindenki valami állejtős remekművet vár, tökéleteset, aztán meg írják, hogy "hát ez nem remekmű". Az életkedvem is elmegy a kritikáktól meg a bántó megjegyzésektől.

2022. aug. 2. 20:17
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

"Sosem lesz tökéletes amit csinálsz mindig lesz hová fejlődni :)"

Na hát ez az, ami engem elkeserít.

2022. aug. 21. 11:41
 22/29 anonim ***** válasza:
53%
És ez miért keserít el? Ezzel mindenki így van. A rajzolás arról szól hogy mindig egyre jobb és jobb leszel, hibátlan rajzot senki se készít, de ahogy fejlődsz, ezek a hibák egyre kisebbek és nehezebben észrevehetők lesznek. Tudom hogy néha rosszul esik amikor sok hibát szúrnak ki egy rajznál amivel sok időt töltöttél, de ezen nem kell megsértődni, a hibákat azért követjük el, hogy tanuljunk belőle.
2022. aug. 21. 12:13
 23/29 A kérdező kommentje:
De mit csináljak, ha csak hibát írnak a rajzaimra? Javítsam ki? Kezdem újra? Gyakoroljam még évekig és szenvedjek?
2022. aug. 21. 14:15
 24/29 A kérdező kommentje:
"És ez miért keserít el?" Az, hogy sosem lesz jó a rajzom. Csak a hibákkal foglalkoztok, tehát semmi jó nincs benne. Mi értelme egyáltalán próbálkoznom?
2022. aug. 21. 14:26
 25/29 anonim ***** válasza:
Ahogy írtam, az ember a hibáiból tanul. Senki se úgy születik, hogy Leonardo Da Vinci szintű képeket csinál. A rajzolást meg nem gyakorolni kell hanem tanulni. Gyakorolni az után kell miután kellő tudást felhalmoztál az adott témában. Rengeteg oktató videó van a neten amik segítenek megérteni a dolgokat, felhívják a figyelmet a gyakori hibákra és valóban segítenek abban hogy fejlődjél.
2022. aug. 21. 17:29
 26/29 anonim ***** válasza:
53%

És annak mi értelme, hogy egyből "tökéletes" az, amit alkotsz? Abból hol a művészet, a tanulás, a kitartás, a sikerélmény?

Elég csak mások dicsérő szavai? Nem lenne unalmas? Mindenki csak dicsérne, de te csak azt éreznéd, hogy semmit nem tettél érte.

" Csak a hibákkal foglalkoztok, tehát semmi jó nincs benne. Mi értelme egyáltalán próbálkoznom? "

Ha szerinted semmi jó nincs a rajzolásban, ha csak nem ér pozitív interakció, szerintem ne is rajzolj. Tök fölösleges ilyen szemlélet móddal.

"Javítsam ki? Kezdem újra? Gyakoroljam még évekig és szenvedjek?"

Igen. Ilyen ez. Kijavítod, újrakezded, addig küzdesz amíg meg nem vagy vele elégedve. Nem egyszerű, bármennyire is tűnik annak. Évekig szenvedni?? Ha az egész szenvedés neked, szerintem ne erőltesd.

Keress valami mást, amiben könnyen elérsz eredményeket és úgy is megdicsérnek, hogy nulla energiát fektettél bele.

19.es voltam.

2022. aug. 22. 14:28
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Anno rajzsuliban velem mindig újrakezdette a tanár, ne radirozzam ki, új papír , kezdjem elölről. Álljak fel, járjam körbe a beállítást. Arra próbált tanítani, hogy magam vegyem észre a hibát. Emellé meg persze tanultuk, hogyan kell rajzolni, szerkezeti alapokat. Egy éven keresztül csak kockológia, pedig én karaktereket szerettem rajzolni. De hasznos volt, bár szerintem a drapéria rajzolása még inkább. Vannak ilyen könyvek meg sok-sok videó, amiken keresztül meg lehet tanulni rajzolni, azokon túl, persze egy csomó olyan dolgoz kell megtanulni, ami amúgy töknehéz és lehet, hogy nem is érdekel, de később meg hasznos lesz. Egyébként meg a hivatásos művészek is folyamatosan tanulnak rajzolni. Például rajziskolákban felnőttek a modellek, ha valaki gyereket akar rajzolni, azt külön meg kell tanulni.
2022. aug. 25. 11:48
 28/29 A kérdező kommentje:

"Keress valami mást, amiben könnyen elérsz eredményeket és úgy is megdicsérnek, hogy nulla energiát fektettél bele."

Nem érted, mi?

2022. aug. 26. 20:30
 29/29 A kérdező kommentje:

Nekem tetszenek a rajzaim, akkor másoknak miért nem?

Amelyik meg szerintem elmegy az meg jó kritikákat kap.

Lehet, hogy valamihez van némi tehetségem és azzal kellene foglalkozni?

2022. aug. 26. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!