Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Melyik idézettel értesz egyet...

Melyik idézettel értesz egyet és miért?

Figyelt kérdés

1)"Úgy élj a jelenben, hogy megbánás nélkül gondolhass a múltra."

2)"Tedd meg és bánd meg!mielőtt még azt bánnád meg,hogy nem tetted meg."

2010. szept. 7. 15:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Fiatal koromban az 1., most már idősebb fejjel a 2. :)
2010. szept. 7. 15:41
 2/7 anonim ***** válasza:
2.
2010. szept. 7. 15:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Ja, és azért, mert az tűnik reálisnak. Kevés olyan ember van aki teljesen.. hangsúlyoznám TELJESEN tudatosan éli minden napját. Az átlagemberre a második jellemző, azt könnyebb követni.
2010. szept. 7. 15:46
 4/7 orsybaba88 ***** válasza:
carpe diem
2010. szept. 7. 15:56
 5/7 anonim ***** válasza:

1.

szerintem én azért elég tudatosan élek, legalábbis mindent átgondolok mielőtt megtenném/mondanám/stb.

2010. szept. 7. 16:18
 6/7 anonim ***** válasza:
A lelkiismeretem jobban szereti az 1. verziót, de a 2. nélkül nem élet az élet:)
2010. szept. 7. 16:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Attól hogy mindkettő "megtenni-e, megbánni-e"ról szól, mégsem ugyanarra érvényes.

Az első olyanokra vonatkozhat hogy ne balhézzunk piti ügyek miatt, még visszaüthet, így vagy úgy(ha csak szégyelleni fogjuk is számít). Meg hasonlók. Napi tettek, döntések.

A második nagyobbakra, nem elhalasztandó lehetőségekre, vagy nehezen visszatérőekre. Ilyen lehet egy állásajánlat amit kapunk, de tartunk kicsit tőle. Viszont nyerhetünk rajta, nem visszatérő, ott lehet hagyni. Ha meg is bánjuk, de nem fog ott maradni az a "mi lett volna ha" kérdés a fejünkben:)

2010. szept. 7. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!