Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Kis jatek! Mely kozmonasokkal/...

Kis jatek! Mely kozmonasokkal/szolasokkal ertesz egyet es melyekkel kevesbe, a felsoroltak kozul?

Figyelt kérdés

1. Ki koran kel, aranyat lel.

2. Ajandek lonak ne nezd a fogat.

3. A cel szentesiti az eszkozt.

4. A szukseg torvenyt bont.

5. Madarat tollarol, embert baratjarol.

6. Nem esik messze az alma a fajatol.

7. Sok lud disznot gyoz.

8. Amit ma megtehetsz ne halaszd holnapra.

Orulnek a kifejtos valaszoknak, sajat peldaval bemutatva, de ha nincs kedved irhatsz csak szamokat is. :) (kort is nemet is kerek szepen)

2011. febr. 11. 22:24
 1/1 Lézer Anton ***** válasza:

1. Egyetértek, de sajnos nem tudom gyakorolni a kincskeresést. :)

2. Bizony, ne kritizáljunk ajándékot. A leghasznosabb bölcsességnek gondolom.

3. Ez a politikában szükségszerű meglátás, ha valaki jót akar, akkor sincs más lehetősége, mint átgázolni mindenen és mindenkin. A mindennapi életben nem tartom követendőnek a módszert, ami ebből következik.

4. Ezzel is egyetértek, egyszerű igazság.

5. Kedves gondolat, de a mondat egyik felét sem tartom érvényesnek.

6. Ezzel részben egyetértek. Sokszor viszont az alma menekül a fájától :P

7. Szép, metaforikus. (A lúd valóban agresszív állat. :D) Az élet gyakran igazolja ezt a népi tapasztalatot.

8. Tökéletesen egyetértek az üzenetével, de mint az elsőt, ezt sem tudom gyakorolni. Hányszor, de hányszor keserítettem már meg saját életem a halogatással...

A nemem következik az álnevemből, korom pedig nem publikus, magam sem döntöttem még el, mennyi idős vagyok.

2011. febr. 12. 13:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!