Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi alapján döntsem el, hogy...

Mi alapján döntsem el, hogy járjak-e rajz iskolába? 31

Figyelt kérdés

Nem rajzolok nagyon jól. De nem tudom pontosan mi a célom. Lehet csak arra vágyok, hogy ne nevessék ki a rajzaimat. Nem hiszem el hogy ennyi év alatt nem rajzolok legalább átlagos szinten, mert legalább 5 éves korom óta rajzolgatok. Még mindig furcsa, hogy nem azt nézik, hogy mennyire realisztikus. De a fotorealizmus nekem sokszor nem tetszik.

Néha nem is tudom, hogy akarom-e. Lehet hogy el is menne a kedvem, ha kockákat kéne gyakorolni 1,5 évig. Aztán meg random tárgyakat, ruhát.

Most csak akkor tudom megrajzolni jól ha rárakom a papirt kopirozom vagy kockás füzetbe rajzolok.

Meg.. nekem nem ugyanaz tetszik mint másoknak, az érdeklődésem is más. Pl. az autók nem érdekelnek, úgyhogy csak akkor rajzolok autót ha az a feladat. Szóval nem tudom.

2021. máj. 18. 22:19
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
96%
Az alapján, hogy mennyibe kerül, mennyi idődet és mikor foglalja le, mivel kecsegtet a honlapjuk. Úgy látom, van kedved menni, hát akkor próbáld ki. Gondolom, nem kell az egész tanévet egyben kifizetni, hanem részletekben, és ha nem válik be, otthagyod.
2021. máj. 18. 22:31
 2/18 A kérdező kommentje:

Attól tartok legjobban hogy megunom és csak kedvtelenül csinálom a feladatokat.

Kötelező annyi ideig gyakorolni amíg perfektül megy, vagy nem attól függ? A kockák nem érdekelnek. Tudom hogy egyszerűvel kell kezdeni de tényleg nincs hozzá kedvem.

Nem lehet helyette valami kocka formájú dolgot ami engem jobban érdekel??

2021. máj. 18. 23:09
 3/18 anonim ***** válasza:
73%
Hát kérjél egy időpontot az igazgatótól, azzal, hogy van néhány kérdésed, és kérdezd meg, esetleg megszervez neked egy találkozót egy tanárral. Nézzél utána, hogy mennyit kell elsőre fizetni. Maximum annyit bukhatsz, ha nem jön be. De gondolom, nem kockákat kell rajzolni hónapokig, mert akkor senki nem maradna meg ott, hanem egyszerre többfélét.
2021. máj. 18. 23:40
 4/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom mit várjak tőle, csak kicsit tanulni kellene a rajzot.
2021. máj. 19. 00:33
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Nézz utána a fizetési kötelezettségeknek, és ha nem kell egyszerre az egész évet kifizetni, jelentkezz. Ha nem tetszik, otthagyod.
2021. máj. 19. 07:18
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Menj szabadabb helyre. Ahova én jártam, oda sok felnőtt is járt, aki hobbiból, csak magának akart megtanulni rajzolni, nem felvételikre készült meg ilyen állásokba. A tanárom meg nem ültetett be olyan feladatot csinálni, amit nagyon nem akartál, hanem addig kereste a kompromisszumot, amíg olyan feladat nem lett, amihez kedv is van, meg amivel fejlődni is lehet. Mindenki személyre szabott törődést kapott, nem nagyüzemi "ülj le azt csináld", aztán fél óránként átrajzolja meg rád mordul, hogy ez így szar. Ha szeretnéd kipróbálni, ha szeretnél tanulni, akkor érdemes elmenni és lehet nem az első hely lesz az, ahol jól érzed magad. Viszont az nem azt jelenti, hogy nem létezik olyan, ami tökéletes az igényeidnek. Én például 3-szor rajzoltam kockát, egyszer drapériát, párszor csendéletet és utána már modellt. Talán 2 hónap volt az egész, nem másfél év:) Muszáj az alapokkal legalább tisztában lenni, mielőtt tovább léphetsz, de nem kell tökéletesen tudnod. Szerintem próbáld meg mindenképp és ne add fel kapásból, ha esetleg lesz rossz élményed. Nem kell rögtön konkrét elvárásokkal menni, elég ha kíváncsi és nyitott vagy a többi majd jön magától:)
2021. máj. 19. 07:59
 7/18 anonim ***** válasza:
Általában a művészeti szakközépiskolában van egy évig csak kockológia, rajziskolákban inkább csendélet, portré meg festmény másolása. Van külön felnőtteknek való esti vagy hétvégi rajziskola vagy tanfolyam is. A rajziskolák kevésbé kötöttek, inkább afelé hajlanak, mindenkinek sikerélménye legyen.
2021. máj. 19. 09:06
 8/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de..

"művészeti szakközépiskola" rajziskola

Mi a különbség?

2021. máj. 19. 09:11
 9/18 anonim ***** válasza:

Ég és föld. Az egyik egy kötött intézményes rendszer, ami 14-19 éves fiataloknak ad valamilyen okj-s képzést. Többnyire pusztán rajz szak nincs, grafika, festészet, szobrászat szakok. Aztán ott a BA képzés, ami ugye a főiskolai szint, keményebb felvételivel, viszont nem korhoz kötött, de ugyanúgy szakot vegzel, csak esetleg több a lehetőség, mint mozgókép, látványtervező, intermédia.

A rajziskola vagy rajztanfolyam meg annyi, hogy befizeted a pénzt, alkalmanként, havonta, félévente, rajziskolától függ, és eljársz. Meg ugye vannak az alapítványi felnőttképzésej, ahol félévente fizetsz, és kapsz egy szakközépiskolához hasonlító rendszert, rendesen egyéb tantargyakkal, mint művészettörténet, szakmatörténet (divattervezőknek pl divattörténet), tipográfia, színtan, vizuális kommunikáció.

A rajziskolában csak rajz van, szakközépiskolában meg egyéb tantárgyak is, ahogy BA és okj oktatasban is.

2021. máj. 19. 16:19
 10/18 A kérdező kommentje:
Értem.
2021. máj. 19. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!