Milyen a "szabad-versem"mit szóltok hozzá?!? mindenféle kritikát szívesen várok(indoklással!)?!? köszönöm!?
Látlak Téged s nem vagy velem-a lelkem darabokban szétesve
a Lány szele terel engem-beleesve elleledzve,szomorszemű Gyönyörasszony
mondd miért nem ízlelhetem ízed?!-a Végzettel egyezkedve,az beszél velem
a csókja a harmatja az íze a szíve-ékezet lehet az I-re s végez velem...
Bájasszony hát mikor teremsz-íly jó kedvem lehet,s Te szerezted ezt,neked köszönhetem-s az Orrszőr is ferde,nyelem az egrest... s a jegyzetben az eggyes,sok Ön nekem a szoknya a peder-úgy érezném úgyse kellek!
szomjazom-oltsa!
kedvtelen-vígasztaljon! Ön Éberség Világfejedelme lázadó asszony...-ösztövéren,csendben,csókjára lehellet-s Ön nekem-mint kelme a tesre!
Úgy kell nekem!!!-(elvéreztem)elvesztem
Kevesebb e-vel kellene mekegned, esetleg teljesen eszperente nyelven verselned. :)
Komolyra fordítva: néhány helyen tényleg olyan sok az e, hogy nem derül ki, ez humoros szójáték akar-e lenni (tartalmilag annál keserűbb a történet), vagy csak így jött ki a lépés. Az sem egyértelmű, hogy józan-e, vagy valamiféle trip-élményt akarsz kifejezni. Nem vagyok szakértője a költészetnek, csak azt mondom, amit sugall, és az első szó, ami beugrik: határozatlanság. :( Azt az érzést kelti, hogy egy kicsit ilyen is, kicsit olyan is, hátha valakinek valamelyik része bejön. Viszont mivel az egyik ide húz, a másik oda, az egész egy helyben marad, és ha nem mozog, akkor nem is mozgat.
Azt mondanám, hozz meg döntést, és az irányban indulj el.
A véleményem:
Ez nem vers, és nem is szabadvers.
Meg indokolatlannak tartom az írásjelek használatát egyes helyeken.
Ez egy semmi.
Formát próbáltam bontani nagyon sokan ezt csinálják írok Hugo is ezt csinálja....
Kezdő vagyok az első legalább látott benne vmit kösz.....
Értem, szóval a pozitív kritika kritika és "legalább valami", a negatív kritika, meg semmi, még csak nem is valami.
A formabontással nincs gondom, mert úgy látom, hogy ma a szabad vers nagyon is világát éli. Magam is próbálkozok, bár nem áll hozzám közel.
Egyébként, meg ha kezdő vagy, akkor mit pattogsz?
lassan 10 éve írok(vagy próbálok), több antológiában szerepelek, van egy kötetem, meg tervezek egy újat, egy igazit. Mert az első kötet - általában- mindig rossz. Az enyém különösen rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!