Hogy tetszik a novellám legeleje? Őszinte véleményeket várok.
Köszi 2. válaszoló!
Nem baj, hogy kisiskolásnak nevezted, mert
1. őszinte kritikát kértem
2. 12 éves vagyok :)
Érdekelne a folytatás.
Megjegyzések:
1) A mondatok nagyon rövidek.
2) Néha feleslegesen sok jelzőt használsz: hatalmas, díszes ablak, hímzett függöny, előkelő köntös.
3) A Dániel szemei elé maximum a palota vagy kastély udvara tárulhatott, és nem a királyságé. Megjegyzem, hogy szerintem felesleges ez a mondat.
Köszi 4.!
Értékelem a segítségedet :)
És itt a folytatás:
Kilépett az udvarra és végigsétált az ösvényen, egészen a szökőkútig. Leült annak a szélére. Ahogy a kisgyerekek észrevették, mind odarohantak hozzá. Hadarva meséltek az álmukról, játékaikról, testvéreikről. Daniel mosolyogva hallgatta őket. Egyszer csak hangos kiabálásra lett figyelmes. A csemeték is elnémultak és a hangok irányba nézegettek. A hang forrása a fenyvesben volt. Ott állt egymással szemben egy magas, izmos hosszú fekete hajú fiú. Elegáns öltözet volt rajta. Herceghez méltó. Haja copfba volt fogva. Vele szemben egy alacsonyabb fiú állt. Farmer, ing és mellény volt rajta, szemét napszemüveg takarta. Sötétbarna haja fel volt zselézve. Daniel testvérei voltak George és Benjamin herceg. Danny a fenyves felé indult.
1) Az első két mondatot így lehetne átírni:
Kiment az udvarra, odasétált a szökőkúthoz, majd leült a szélére.
2) Ott állt egymással szemben-től javítsd ki valahogy így:
Ott állt egymással szembe két fiú. Az egyik blablabla, a másik blablabla.
Daniel testvérei voltak George és Benjamin herceg.
a herceg jelző vagy maradjon el mind a háromnál, vagy egyiknél sem.
Példa:
Dániel testvérei voltak George és Benjamin.
vagy
Daniel herceg testvérei voltak George herceg és Benjamin herceg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!