Hogyan tudnék könyvet írni és ki is adatni név nélkül?
Először is.: Írsz valami nagyon nagyon király dologról, ezt lemented kb ötvenszer, minimum két pendrvire-ra, külsővinchesterre, gépen is legyen fent, magadnak emailben, stb. Biztos, ami biztos, legyen mindenhol egy példány, hogy egy esetleges vírus, vagy összeomlás esetén is meglegyen valahol a mű.
Elolvasod kb százszor, ha valami hiba van benne javítod, elküldöd közeli ismerőseidnek, ők is olvassák el, ha van benne hiba akkor jelezzék feléd, kijavítod.
Ezek után felkeresel több kiadót (úgy, hogy MINIMUM 1,5 millió van a zsebedben erre a célra), és közlöd mit szeretnél. Lesz olyan, ahol visszaírni sem fognak, semmi. De mindenesetre lesz választási lehetőséged, ahol a legjobb ajánlatot adják, oda mész. Előtte érdemes jártas emberekkel konzultálni egyébként, hogy !egyik kiadót ajánlják. Nagyon ritka esetben a kiadó veszi meg tőled a művet, de akkor általában az az ára ennek, hogy változtatnod kell a művön, azonban ez első könyvnél abszolút nem jellemző.
Tehát megvan a kiadó, kötitek a szerződést, és akkor szólsz előtte y hogy írói álnevet szeretnél (művésznevet), kitalálsz valami nagyon frappànsat, olyat ami nem foglalt és bejegyezteted, a szerződésben ezt is lefektetitek a kiadóval.
Ezek után kezdődik a buli. Keresel illusztrátort, meg egyebeket. Meg kell tervezni/terveztetni a borítót, ha képet szeretnél a könyvbe, akkor a képeket is, stb. Kifizeted azt is.
Végül hatalmas herce-hurca áràn végre elkészül a könyved, és általában az, hogy hogyan adod el, az a te dolgod. Azt hiszem, hogy amint kész a könyved, mindegy milyen témájú abból X darabot el is kell küldened Pestre valamelyik könyvtárhoz, természetesen ingyen. (De ebben nem vagyok biztos).
Aztán el kell kezdened eladni, ami szintén nem egyszerű feladat. Minimum az első köteted pedig biztos, hogy mínuszos lesz, arra készülj.
Természetesen nem kötelező képeket belerakni, de borítót mindenképp kell terveztetned, vagy tervezned.
Még azt elfelejtettem, hogy tiszteletpéldànyra is érdemes áldozni, mert ha pár ismertebb/befolyàsosabb embernek tetszik a műved, akkor megvan az esély, hogy ezt meg is osztják valahol, és így már eljut a könyved jó pár emberhez. Én is kaptam annak idején tiszteletpéldànyt, kritikàt kellett írnom róla, és felraktam a művészettel foglalkozó oldalamra is. Így eljutott pár száz emberhez.
Pár éven belül tervezem én is kiadatni néhány művemet, így már jó ideje olvasok ezzel kapcsolatban. Ha van még kérdésed, akkor privátban szívesen válaszolok rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!