Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Könyvet szeretnék írni kikapcs...

Könyvet szeretnék írni kikapcsolódásként. Sgítenétek eldönteni? (lent)

Figyelt kérdés
Egy lányról szeretnék könyvet írni, és az a kérdésem, hogy E/1-ben írjam (mintha ő mesélné) vagy E/3-ben (mintha egy mesélő mesélné)? Nem tudok dönteni, melyik a praktikusabb, élvezhetőbb?

2016. nov. 5. 12:32
 1/2 Sammy1203 válasza:
100%

Nincsen ennek sem praktikája, sem élvezhetősége. Ha a történet jó, gördülékeny, nem fullad unalmas részletekbe, és képes lebilincselni az olvasót, akkor mindegy, hogy hogyan írod meg. Én legtöbbször E/1-ben írok, az eddigi regényeimet mind úgy vetettem papírra, de ennek oka, hogy hozzám közelebb áll ez a forma. Sokkal kifejezőbben, sokkal nagyobb átéléssel tusom vezetni a történetet. Szerintem ha még nem tudod, neked melyik menne könnyebben, kezdd el mindkettőnek a változatát. Ugyanakkor a cselekmény változását is figyelemben kell tartanod, ha például egy teljesen más szövegkörnyezetet is építesz bele. Én néha szoktam alkalmazni egyszerre mindkettőt, de ez olykor zavaró lehet az olvasók számára. És persze az sem mindegy, kiknek szánod. Szerencsére minden ember más és más, így más dolgokat is találunk élvezhetőnek. Ha mégsem tudsz dönteni, példának ajánlanám Dean R. Koontz-tól a Ne félj!, valamint az Alkonyat szériát, ezek minden E/1 személyűek, E/3 személyben pedig a Harry Potter köteteket, amennyiben fiatalabb vagy. Ha idősebb, és szereted a komolyabb műveket, akkor a svéd lélektani krimiket ajánlom elsősorban.

Remélem, nem untattalak hosszú válaszommal. Sok sikert kívánok!

2016. nov. 5. 12:53
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2016. nov. 5. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!