Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen típusú illusztrációkat...

Milyen típusú illusztrációkat szeretsz?

Figyelt kérdés
Rajzos vagyok, erre a pályára szeretnék lépni, de ehhez jó tudnom, milyen fajta illusztrációkat lát szívesen a nép. Tehát linkelj, kérlek!
2010. júl. 13. 08:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Linket nem tudok me buta vagyok.de én a mangát és a nagyon élethüeket kedvelem.
2010. júl. 13. 09:26
 2/10 anonim ***** válasza:
Illusztráció mihez? Borító, képregény, rajzfilm, mesekönyv, színező, folyóirat?
2010. júl. 13. 09:54
 3/10 A kérdező kommentje:
Mesekönyv, képregény, regény
2010. júl. 13. 10:34
 4/10 anonim ***** válasza:

Mesekönyvekbe a korosztálytól függően. Ajánlom nézz meg régi népmesés gyűjteményt, vagy hasonlót. Az újakban általában a képek nem a gyerek igényeinek valóak, hanem a szülőknek tetsző, hogy megvegye...

Kicsit nagyobb gyerekeknek szóló regényekhez az illusztráció csupán díszítő jellegű, de minden esetben fontos, hogy ne szabjon a gyerek fantáziájának határt. Nagyon nehéz úgy rajzolni valamit, hogy abba bármit bele lehessen képzelni.

Képregénynél más a helyzet, oda ajánlom McCloud könyveit.

Sajnos (szerencsére) erre a kérdésre nem lehet egyértelmű választ adni. Minden helyzetben más állja meg a helyét. Cél-Eszköz-Stílus. Ez egy "szentháromság". Bármelyik változtatásával változik a másik kettő is. Pl egy bibliai jelenetet valahogy nem tudok elképzelni Garfield-al.

2010. júl. 13. 13:44
 5/10 anonim ***** válasza:
Ja és még egy zseniális dolog: Emlékszel még a Herkules című animációs rajzfilmre? Egyszerűen az állam a padlón koppant, olyan fantasztikusat alkotott a csapat ott. Ahogy a görög hullám motívumot használták az állakon, térdeken... De amúgy is, az a rajzfilm hihetetlen, olyan easter eggekkel... na mind1, meg kell nézni. :)
2010. júl. 13. 13:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Réber László illusztrációit imádtam amiikor apró voltam, most is nagyon tetszenek.
2010. júl. 14. 14:36
 7/10 anonim ***** válasza:
Én a Márti könyvek illusztrációit imádtam. Ma már kicsit giccsesnek tűnnek, de gyerekként megbabonáztak:)
2010. júl. 16. 13:49
 8/10 anonim válasza:
2010. júl. 16. 16:17
 9/10 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, te valószínűleg a manga stílusra gondoltál, ugyanis az anime az animáció. Igen, tudom, mi az, de könyvillusztrációként nem igazán működnek. Én is szeretem, nem fikázni akarom, félre ne érts! Bár a képek, amiket választottál... gondolom, beírtad a keresőbe, hogy anime.^^'

Réber Lászlót imádom, nagyon vicces, amit alkotott.

Marcel Marliert szintén, szerintem egyáltalán nem giccses, nagyon is kidolgozott, tökéletes illusztráció mesekönyvbe.

2010. júl. 18. 21:49
 10/10 anonim ***** válasza:

A Goya-féle metszetek stílusát szeretem,bár nem épp mesekönyvbe való: [link]

Vagy a Zichy-féléket: [link]

2010. júl. 19. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!