Milyen típusú illusztrációkat szeretsz?
Mesekönyvekbe a korosztálytól függően. Ajánlom nézz meg régi népmesés gyűjteményt, vagy hasonlót. Az újakban általában a képek nem a gyerek igényeinek valóak, hanem a szülőknek tetsző, hogy megvegye...
Kicsit nagyobb gyerekeknek szóló regényekhez az illusztráció csupán díszítő jellegű, de minden esetben fontos, hogy ne szabjon a gyerek fantáziájának határt. Nagyon nehéz úgy rajzolni valamit, hogy abba bármit bele lehessen képzelni.
Képregénynél más a helyzet, oda ajánlom McCloud könyveit.
Sajnos (szerencsére) erre a kérdésre nem lehet egyértelmű választ adni. Minden helyzetben más állja meg a helyét. Cél-Eszköz-Stílus. Ez egy "szentháromság". Bármelyik változtatásával változik a másik kettő is. Pl egy bibliai jelenetet valahogy nem tudok elképzelni Garfield-al.
Kedves utolsó, te valószínűleg a manga stílusra gondoltál, ugyanis az anime az animáció. Igen, tudom, mi az, de könyvillusztrációként nem igazán működnek. Én is szeretem, nem fikázni akarom, félre ne érts! Bár a képek, amiket választottál... gondolom, beírtad a keresőbe, hogy anime.^^'
Réber Lászlót imádom, nagyon vicces, amit alkotott.
Marcel Marliert szintén, szerintem egyáltalán nem giccses, nagyon is kidolgozott, tökéletes illusztráció mesekönyvbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!