Mi a véleményetek erről a versről? Többi lent.
Röpke gondolat
Egy gondolat villan fejemben
dermedten állok egy helyben
már nem tudom mit tehetnék
mennyi gond jöhet még?
Ez az egy is sok
mely úgy megfog
mozdulni nem tudok
csak magamba roskadok.
Kavarognak a fejemben a tények
mint halhatatlan lények
melyek meg nem halnak
de ha nem vigyázol belülről felfalnak.
De megpróbálsz lépni
és semmitől nem félni
áthidalni minden gátat
ez minden vágyad.
Ha erős vagy sikerül
ha nem, hamar kiderül
egész léted elmerül
ezt már én is érzem legbelül.
Nem igazán értem. Az elején még magadról beszélsz, aztán egyszer csak átváltasz E/2-re. Néhány képpel meg gondom van:
"mint halhatatlan lények / melyek meg nem halnak" - ez tautológia
"egész léted elmerül" - ennek így nem látom értelmét, de attól még nem biztos, hogy rossz
Ami még kissé beleront a képzbe a rengeteg ragrím, de persze ez is lehet egy szándékos költői eszköz. Félre ne érts; nem rossz ez a vers, csak nekem ilyneken fennakadt a figyelmem.
sablonos.
van egy barátom, aki sokkal színesebb, ötletesebb verseket tud írni.
nézd, a véleményünket kérted, ha a kritika érdekelne és nem az éljenezés akkor nem sértődnél meg... én bevallom nem vagyok egy kifejezetten nagy költő, sőt! hogy úgy mondjam, még egyáltalán nem fogtam tollat a kezemben ilyen szándékkal, de nekem is ugyanúgy feltűntek azok a dolgok amiket az első hsz. írt. tudom hogy ez most megint sablon lehet, és le is szólhat miatta bárki, de nézz a lelked mélyére és kérdezd meg magadtól hogy tényleg igazán érdekel-e a költészet. Mert ha igen érdemes vele foglalkoznod, csak jobban át kell gondolni, hogy mit akarsz a verssel, meg ilyeneket :) meg hogy szívből jövő legyen. nem vagyunk mi trubadúrok hogy mások helyett összevagdaljunk valami akármit.
ó tényleg ! fontos lenne hogy hány éves vagy :) az alapján kicsit többet is tudnánk mondani.
"19/F de egyébként én azt nem kértem hogy na most mondja meg mindenki hogy mit hogy kéne mert az nem érdekel +nem biztos hogy az a jó amit mondanak! Szóval ennyi..."
- Akkor mi a fenének kérdeztem a véleményünket? Én írtam az első választ. Én is írtam verseket, és egy időben közzé tettem őket internetes oldalon, de a folymatos élcelődések és kioktatások miatt felhagytam ezzel, és ma sem tennék ki semmit, még ha tudom is, hogy ma már sokkal jobbakat írnék. Az, amit itt kaptál, semmi ahhoz képest, amit én ott. Nézd, a nyílvánosság kétélű fegyver; kaphatsz tőle jót és rosszat, de sosem azt, amire számítasz. Ha van más versed, akkor mutasd azt is meg, de ha nincs, csak ezt írtad, miért csodálkozol, hogy elsőre nem sikerült jól?
Akkor az első megjegyzésemen túl volna kérdésem. Azt írtad azokra, hogy szándékosak. Miért? Mi az, amit annyira tudatosan ki szerettél volna fejezni velük? Értelemszerűen nem azt kérem, hogy elemezd a versedet, de ha valamiféle szándékosság húzódik meg valami mögött, arra azért tud az ember racionális választ adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!