Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a versről? Többi lent.

Figyelt kérdés

Röpke gondolat

Egy gondolat villan fejemben

dermedten állok egy helyben

már nem tudom mit tehetnék

mennyi gond jöhet még?

Ez az egy is sok

mely úgy megfog

mozdulni nem tudok

csak magamba roskadok.

Kavarognak a fejemben a tények

mint halhatatlan lények

melyek meg nem halnak

de ha nem vigyázol belülről felfalnak.

De megpróbálsz lépni

és semmitől nem félni

áthidalni minden gátat

ez minden vágyad.

Ha erős vagy sikerül

ha nem, hamar kiderül

egész léted elmerül

ezt már én is érzem legbelül.

2010. júl. 11. 16:32
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
90%

Nem igazán értem. Az elején még magadról beszélsz, aztán egyszer csak átváltasz E/2-re. Néhány képpel meg gondom van:

"mint halhatatlan lények / melyek meg nem halnak" - ez tautológia

"egész léted elmerül" - ennek így nem látom értelmét, de attól még nem biztos, hogy rossz

Ami még kissé beleront a képzbe a rengeteg ragrím, de persze ez is lehet egy szándékos költői eszköz. Félre ne érts; nem rossz ez a vers, csak nekem ilyneken fennakadt a figyelmem.

2010. júl. 11. 17:14
 2/23 anonim ***** válasza:
90%

sablonos.

van egy barátom, aki sokkal színesebb, ötletesebb verseket tud írni.

nézd meg: http://www.youtube.com/watch?v=hygs6GS-s-Q

2010. júl. 11. 17:21
 3/23 A kérdező kommentje:
igen fantasztikus az a hörgés amit hallhatunk a videón de értelmesen nem tud beszélni? semmit nem lehet érteni belőle
2010. júl. 11. 17:25
 4/23 A kérdező kommentje:
Az elsőnek meg annyit igen ez mind szándékos amit írtam
2010. júl. 11. 17:26
 5/23 A kérdező kommentje:
van egy barátom aki bla bla bla.... nem érdekel már ne is haragudj én a versről kérdeztem nem a barátodról
2010. júl. 11. 17:41
 6/23 anonim válasza:
92%
olyan erőltetett. nem hat őszintének, mintha az írója ki akart volna erőszakolni magából valamit, csak azért oda legyen hányva valami a papírra. ez még nem költészet. a sablonos szófordulatok pedig kiábrándítóak.
2010. júl. 11. 17:43
 7/23 A kérdező kommentje:
Az utolsó az nagy költő/író lehet.......
2010. júl. 11. 17:49
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

nézd, a véleményünket kérted, ha a kritika érdekelne és nem az éljenezés akkor nem sértődnél meg... én bevallom nem vagyok egy kifejezetten nagy költő, sőt! hogy úgy mondjam, még egyáltalán nem fogtam tollat a kezemben ilyen szándékkal, de nekem is ugyanúgy feltűntek azok a dolgok amiket az első hsz. írt. tudom hogy ez most megint sablon lehet, és le is szólhat miatta bárki, de nézz a lelked mélyére és kérdezd meg magadtól hogy tényleg igazán érdekel-e a költészet. Mert ha igen érdemes vele foglalkoznod, csak jobban át kell gondolni, hogy mit akarsz a verssel, meg ilyeneket :) meg hogy szívből jövő legyen. nem vagyunk mi trubadúrok hogy mások helyett összevagdaljunk valami akármit.

ó tényleg ! fontos lenne hogy hány éves vagy :) az alapján kicsit többet is tudnánk mondani.

2010. júl. 11. 20:56
 9/23 A kérdező kommentje:
19/F de egyébként én azt nem kértem hogy na most mondja meg mindenki hogy mit hogy kéne mert az nem érdekel +nem biztos hogy az a jó amit mondanak! Szóval ennyi...
2010. júl. 11. 23:10
 10/23 anonim ***** válasza:

"19/F de egyébként én azt nem kértem hogy na most mondja meg mindenki hogy mit hogy kéne mert az nem érdekel +nem biztos hogy az a jó amit mondanak! Szóval ennyi..."

- Akkor mi a fenének kérdeztem a véleményünket? Én írtam az első választ. Én is írtam verseket, és egy időben közzé tettem őket internetes oldalon, de a folymatos élcelődések és kioktatások miatt felhagytam ezzel, és ma sem tennék ki semmit, még ha tudom is, hogy ma már sokkal jobbakat írnék. Az, amit itt kaptál, semmi ahhoz képest, amit én ott. Nézd, a nyílvánosság kétélű fegyver; kaphatsz tőle jót és rosszat, de sosem azt, amire számítasz. Ha van más versed, akkor mutasd azt is meg, de ha nincs, csak ezt írtad, miért csodálkozol, hogy elsőre nem sikerült jól?

Akkor az első megjegyzésemen túl volna kérdésem. Azt írtad azokra, hogy szándékosak. Miért? Mi az, amit annyira tudatosan ki szerettél volna fejezni velük? Értelemszerűen nem azt kérem, hogy elemezd a versedet, de ha valamiféle szándékosság húzódik meg valami mögött, arra azért tud az ember racionális választ adni.

2010. júl. 12. 05:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!