Erdelyi magyarok! Milyen a kapcsolatotok a romanokkal? Ti hogyan jottok ki veluk?
Szia!
Mit ertesz az alatt, hogy rossz tapasztalat? Beszolas? Vagy ugy erzed a hatad mogott kibeszelnek? Kotozkodnek?
En Kovaszna megyeben elek, itt magyarok vannak tobbsegben, hozza vannak szokva az emberek, es a legtobb roman beszel magyarul is, es szinte mindenik ert legalabb.
Egyetemre Brassoban jarok, de ott sem tapasztaltam semmi rosszat, de szerintem ez nagyban fugg a nevelestol es az iskolazottsagtol. Inkabb azok a bunkok a magyarokkal szemben, akiknek kb 8-10 osztalyuk van vagy meg annyi sem.
Azt nem tudom, hogy a fejukben mit gondolnak, de legalabbis meg nem nagyon vettem eszre bunkoskodast a reszukrol.
Persze vannak szelsoseges esetek, mint pl Vadim Tudor, nem is ertem mit keres egy ilyen ember a politikai eletben nemhogy az Europa Parlamentben
Elso!
Igen,sajnos foleg Kolozsvaron eleg sokat kotozkodnek,probalnak verekedest produkalni.Mondjuk ilyen Varadon is volt,bar ott sokkal ritkabban.
Tegnap nagyon felbosszantottak a romanok.Este mentunk haza Medgyesre egy (egyebkent roman) havercsajjal,a buszra vartunk meg Kolozsvaron,magyarul tanitgattam,hulyeskedtunk,mikor arrajott ket ilyen 40-45 ev koruli roman es beszoltak"menj az anyadba,Magyarorszagra,ott beszelj magyarul!"Birom az ilyen "kultuembereket".......Itt Medgyesen egyelore meg nem volt gondom veluk.
en kezdivasarhelyen lakom. Itt a tobbseg roman es hat nincs nagy baj. De kerulnek neha problemak. A testveremnek mar volt roman baratnoje es hat jol kijottek. Kezdem tanulni ea nyelvet.:)
Vgulis: Kozeptajt..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!