Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy éltek meg minimálbérből?

Hogy éltek meg minimálbérből?

Figyelt kérdés

évek óta dolgozom diákmunka, most már rendes meló, éppen elég egy hónapra ÉPPEN...

nem tudom így hogy lesz lakásom családom életem..

20+ L

2018. okt. 9. 20:54
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
48%

"bőven akadnak - főleg Kelet-Magyarországban - akik hiába szereztek diplomát, időközben telítődött a piac."

Na, ez már nagyon kifogáskeresés-szerű nekem.

Ha telítődött a piac, menj más területre.

Egy csomó hirdetésnél ki van írva, hogy "Elvárások: felsőfokú végzettség", nincs megkötve, hogy milyen, jelentkezz oda!

Gépészmérnök dolgozik oktatásszervezőként pl.

Nem kell nyafogni, "sajnos hiába van diplomám!"!

Aki ennyire rugalmatlan, annak sajnos tényleg kár volt lediplomáznia.

2018. okt. 11. 14:36
 52/56 anonim ***** válasza:

"Na, ez már nagyon kifogáskeresés-szerű nekem."

Menj be a munkaügyi hivatalba, és kérdezd meg az ügyintézőt egész nyugodtan, mekkora a diplomás álláskeresők száma. Csak hanyatt ne ess utána.

"Ha telítődött a piac, menj más területre."

Ez oké, viszont ugyanúgy hosszú évek kellenek az átképzéshez, mint az egyetemhez. A pár hónapos OKJ-s bohóckodás és a szakmaelsajátítás közé ne tegyünk egyenlőségjelet.

"Egy csomó hirdetésnél ki van írva, hogy "Elvárások: felsőfokú végzettség", nincs megkötve, hogy milyen, jelentkezz oda!"

A hirdetésen nincs, viszont az állásinterjún már problémáznak miatta, hogy "az ön képesítése a betölteni kívánt állás követelményeit nem teljesíti, köszönjük, viszlát". Csomó ilyenbe belefutottam...

2018. okt. 11. 17:15
 53/56 anonim ***** válasza:

#52 Kifogásgyár.

B+, krónikus beteg vagyok, pici vagyok, vékony, nő, fiatal, humán szakos, anyám-apám egyszerű emberek, érettségijük van, nincs hátszelem, nem vagyok Budapesti és mindig volt munkám, kivéve, amikor a kórházban voltam.

Tegnap az orvosnál egy sönt-tel élő (agyában), dongalábú, enyhén kancsal fiatal lány beszélt a MUNKÁJÁRÓL és arról, hogy edzeni jár, hogy bírja a tempót.

NEKI van munkája, ép embereknek nincs???

A tö.köm tele van a "nincs munka" szólammal!

2018. okt. 11. 20:15
 54/56 anonim ***** válasza:

#53 az hát, csak tudnám, minek járnak akkor a munkaügyibe, ha kifogásokat keresnek, nem munkát. Biztos jókedvükből teszik...

Ha már itt tartunk, én is krónikus beteg vagyok, jelenleg is egyetemre járok, elvégeztem tanfolyamot is, feladtam kismillió hirdetést, méghozzá jóval a piaci ár alatt dolgoznék, referenciáim is vannak, és nincs rám kereslet.

Ja, hát közmunkára elmehetek, havi 47 ezerért szedni a szemetet az autósztráda mellett...aztán majd agyarászhatok, hogy a 47 ezerből a kaját, ruhát, közlekedést, vagy a rezsit fizessem. Merthogy mindet egyszerre fizikai képtelenség. De MLM-átverésbe is belefoghatok, a Ponzi-sémákba mindig kellenek a balekok. Ha a Szíriusz-rendszer utolsó két földönkívülijét is beszervezem magam alá, TALÁN meg tudok élni belőle.

Nekünk meg azzal van tele a tökünk, hogy kaptunk ígéretet 1 millió munkahelyről, csak a drágalátos kormány azt nem tette hozzá, hogy ők ezt úgy értették, hogy már csak ennyi maradt.

Egy pár kérdés hozzád, és az általad felsorolt dolgozókhoz, csak hogy jobban megértsd a problémát:

- Keresel annyit, hogy legalább az alapvető emberi szükségleteidet, ha igen spórolósan is, de ki tudod elégíteni? Gondolok itt közüzemi díjakra, élelmiszerre, közlekedésre, ruházkodásra, és a legjelentősebb háztartási gépekre (ha van autód, akkor nyilván közlekedésre nem kell költened, csak épp benyára, szervizre, és ötszáz különféle adóra)

- Tudsz félretenni a keresetedből havonta jelentősebb összeget? 1-2 ezer forint az lópikula, ennek a többszörösét megkeresed, ha sörösdobozokat gyűjtögetsz az út mentén. Olyasmire gondolok, hogy mondjuk január kellős közepén megadja magát a kazánod.

- Hány órára vagy bejelentve, ebből hány órát dolgozol, és mennyit fizetnek ki?

- Van lehetőséged szabadságra menni, vagy legalább a kötelezőt kiadják? Azt se nagyon szokták.

- Ünnepnapokon, hétvégén is van meló - "komunista szombat"? És ki is fizetik?

- Van kihez fordulnod a munkáltatóid túlkapása esetén? Van érdekképviseleted?

- Ha lebetegszel, vagy baleset ér, nem fog a főnököd kapásból kivágni, mint macskát egészségügyi sétára?

Ha háromnál több negatív választ adtál, nos, akkor nem munkás vagy. Az ilyet úgy hívják, hogy rabszolga. Az meg érthető módon senki nem akar lenni.

2018. okt. 11. 20:30
 55/56 anonim ***** válasza:
Mindenre igen a válasz, 8 órát dolgozom, 8-ra vagyok bejelentve, kifizetik, mehetek szabira, félretenni keveset tudok-erre az egyre NEM a válasz.
2018. okt. 11. 20:54
 56/56 anonim ***** válasza:
Nos, akkor nagyon szerencsés vagy. A népesség 90%-a nem mondhatja el ezt magáról.
2018. okt. 12. 00:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!